Header Ads

Ανοιχτή επιστολή του Παντελή Καραλευθέρη προς όλους τους εργαζόμενους

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Στις 24 και 25 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.


Σ΄ αυτήν την πραγματικά δύσκολη συγκυρία για την χώρα και την επιχείρηση, ως εργαζόμενος και συνδικαλιστικό στέλεχος έχοντας αποκομίσει αρκετή εμπειρία και γνώση, για την δομή και λειτουργία της Επιχείρησης και του σημαντικού ρόλου αυτής και των ανθρώπων της στην εξασφάλιση φθηνής Ηλεκτρικής Ενέργειας, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα μαζί με άλλους συναγωνιστές, στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι στην συγκριμένη χρονική στιγμή δεν χωρούν εσωστρέφειες και εγωισμοί. Δεν περισσεύει κανένας.

Η οργάνωση, η συλλογικότητα και ο αγώνας είναι το όπλο απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, αλλά και αύριο, στα εργασιακά, τα μισθολογικά και στις ορέξεις αυτών που θα ήθελαν μία ΔΕΗ μικρή, μία ΔΕΗ ιδιωτικών και μόνο συμφερόντων.

Προσωπικά από Γ.Γραμματέας του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ έως και σήμερα ως αναπληρωτής Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στις έως τώρα εξελίξεις δεν ήθελα να ήμουν ποτέ ένας απλός θεατής, αλλά αγωνιστής με θέσεις, προτάσεις και δράσεις.

Μαζί με τους συμμαχητές μου με τις προτάσεις μας και την δράση μας, συμβάλαμε καθοριστικά στην προστασία του λιγνίτη και την διαμόρφωση ιδεολογίας γύρω από τα ζητήματα της λιγνιτικής παραγωγής και της ανάπτυξης στον τόπο μας.

Αναδείξαμε τον όγκο και την αξία των εκμεταλλεύσιμων λιγνιτικών αποθεμάτων στην λεκάνη της Δυτ. Μακεδονίας.

Διαμορφώσαμε καθοριστικά την πρόταση για την κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα V, η οποία πρόσφατα δημοπρατήθηκε, όπως και της ανάγκης κατασκευής της Μελίτη ΙΙ την οποία τα συμφέροντα των ιδιωτών μπλοκάρουν.

Εναντιωθήκαμε σθεναρά στην λογική απαξίωσης της ΔΕΗ, την πώληση των μονάδων, των SWAPS και κάθε μορφή απώλειας της κυριότητας του Δημοσίου σ΄αυτήν.

Καταψηφίσαμε ως παράταξη την διάσπαση της επιχείρησης και την απώλεια της καθετότητας της.

Καταδείξαμε την ανάγκη προσλήψεων τακτικού προσωπικού πετυχαίνοντας τους διαγωνισμούς 2007-2008, ταυτόχρονα με την μέγιστη ανάγκη της διασφάλισης της μοναδικής τεχνογνωσίας που υπάρχει στην ΔΕΗ.

Καταφέραμε την άρση της αδικίας των γυναικών των εργαζομένων που ήταν κάτω των 40 ετών και δεν δικαιούνταν σύνταξη εάν ο συνάδελφος εξέλειπε από τη ζωή.

Ενσωματώσαμε πλήρως στη ΔΕΗ τις προστατευτικές διατάξεις του νόμου μετά από εργατικό ατύχημα.

Δώσαμε διαχρονικά αγώνες μαζί με τους συναδέλφους μας στις μεγάλες απεργίες για το ασφαλιστικό, όπου καταφέραμε να αναγνωρίσουμε την περιουσία μας, η οποία έως και τώρα συνεχίζει να είναι το εμπόδιο απέναντι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Δυστυχώς οι αρνητικές νομοθεσίες του μνημονίου και η συμμαχία των προθύμων έως χθες ηγετών της ΓΕΝΟΠ που υπέγραψαν το «εφ΄εξής» φοβόμαστε ότι θα αποτελέσει την ταφόπλακα του.

Καταγγείλαμε τον ενδοτισμό του συνόλου των στελεχών της ΠΑΣΚΕ τα οποία ηγούνταν της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και αρκετών σωματείων, στις περικοπές των μισθών, στην κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα, στην κατάργηση των εργασιακών σχέσεων.

Στο «λεφτά υπάρχουν» και στις «πράσινες» πολιτικές που εξυπηρέτησαν τα οικονομικά συμφέροντα συμμετείχαν όλοι τους άσχετα από το ποια καινούργια σημαία «κουνάει» σήμερα ο καθένας. Το ότι δεν έχουν πουθενά στα ψηφοδέλτια τους, το όνομα της ΠΑΣΚΕ για το οποίο έως χθες ήταν υπερήφανοι καταδεικνύει, την φοβία τους και την αγωνία τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Καταψηφίσαμε την τελευταία συλλογική σύμβαση που νομιμοποίησε οριστικά την περικοπή των μισθών μας κατά 50%.

Εμείς την ίδια αυτή περίοδο συγκρουστήκαμε με τα ΜΑΤ διαδηλώνοντας υπέρ του λιγνίτη και της Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και όχι των φωτοβολταικών .

Υπηρετήσαμε τους στόχους του κινήματος. Προασπιστήκαμε τις αρχές και τις θέσεις της ΔΑΚΕ, καθώς και την κάθε θέση που οι συνάδελφοι μας εμπιστεύτηκαν.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Να είστε βέβαιοι ότι θα προσπαθήσουμε, με την ίδια συνέπεια να υπηρετούμε, τόσο την προάσπιση της ΔΕΗ, όσο και τα συμφέροντα των εργαζόμενων της.

Πιστεύουμε πως οι εμπειρίες από την μέχρι τώρα διαδρομή, οι γνώσεις που αποκομίσαμε και η εμπιστοσύνη που ζητάμε να μας δείξετε, θα μας δώσουν την δύναμη να έχουμε άποψη και αποφασιστικές θέσεις στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Στις εκλογές 24 και 25 Απριλίου ζητώ την στήριξη σας.

Ζητώ την ψήφο σας, ανεξάρτητα από το τι πιστεύετε και πρεσβεύετε πολιτικά.

Φιλοδοξώ ταπεινά να εκφράσω τις αγωνίες των εργαζόμενων στην μητρική ΔΕΗ και πιστεύω ότι με την στήριξη των συμμαχητών μου ότι θα τα καταφέρω.



Σας ευχαριστώ

Παντελής Καραλευθέρης
Από το Blogger.