Header Ads

ΔΕΗ: αυξήσεις 8,3% στα τιμολόγια ρεύματος μέχρι τον Ιούνιο!

Με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος θα επιβαρυνθούν από τον επόμενο μήνα οι οικιακοί καταναλωτές, όπως μεταδίδει η Ελευθεροτυπία.


Οι αυξήσεις θα έρθουν σε δυο δόσεις. Η πρώτη, της τάξης του 2,7% θα εφαρμοστεί τον Μάιο, ενώ η δεύτερη, της τάξης του 5,6%, στο τέλος Ιουνίου.

Αυτά προκύπτουν από εξειδικευμένα στοιχεία που παρουσίασε η ΔΕΗ, εκτιμώντας ότι οι αυξήσεις θα αποφέρουν φέτος στην εταιρεία έσοδα ύψους 6,4 δις. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι «μεσοσταθμικές» αυξήσεις της ΔΕΗ είναι ο μέσος όρος όλων των τιμολογίων, κάποια από τα οποία επιβαρύνονται λιγότερο.

Ως εκ τούτου, η μεσοσταθμική αύξηση μπορεί να είναι μικρότερη από αυτήν που αντιμετωπίζει τελικά ο καταναλωτής.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ΔΕΗ έχει υπολογίσει μεσοσταθμικά το ποσοστό της πρώτης αύξησης των τιμολογίων φέτος σε 8,8%.

Υπογραμμίζεται ότι αντίθετα με τα οικιακά τιμολόγια, η ΔΕΗ έχει δεσμευτεί για εκπτώσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στις βιομηχανίες της υψηλής και μέσης τάσης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΔΕΗ πάντως είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους περίπου 1,2 δισ. ευρώ, που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα η επιχείρηση να εξετάζει το ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμου δανεισμού για να αναχρηματοδοτήσει παλαιότερα δάνειά της.
Από το Blogger.