Header Ads

ΒΙΝΤΕΟ: «Τ' άκουσε» ο Δακής!

Με συνθήματα υπερ ενός «ανεξάρτητου Βελβεντού», υποδέχτηκαν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή, κάτοικοι του Βελβεντού και μέλη της ΜΚΟ της συγκεκριμένης περιοχής το μεσημέρι της Πέμπτης στο Βελβεντό.
Ο κ. Δακής, μαζί με τον δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού είχαν προγραμματίσει να υπογράψουν τις συμβάσεις του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων ενότητας οικισμών Βελβεντού και κεντρικός αποχετευτικός αγωγός Βελβεντού Ν. Κοζάνης», όταν αρκετοί συγκεντρωμένοι ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τον Περιφέρειάρχη για το θέμα της ανεξαρτησίας του Βελβεντού.

Ο κ. Δακής είχε έντονο διάλογο με τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι τον κατηγόρησαν οτι είναι «μόνο για φιέστες» και δεν κάνει τίποτα για το αίτημα της ΜΚΟ για την αυτονομία του Βελβεντού. Η ένταση κράτησε για αρκετή ώρα και οδήγησε μάλιστα και στην αποχώρηση του δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού.




ΠΗΓΕΣ: kozanimedia.gr, kozani.tv

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παραβρεθήκαμε σήμερα σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στο Δημαρχείο του πρώην Δήμου Βελβεντού, στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού του Βελβεντού.

Είναι ένα έργο σημαντικό για το Βελβεντό, με περιβαλλοντική διάσταση που βελτιώνει την ποιότητα των νερών της λίμνης Πολυφύτου αλλά και τη ζωή των κατοίκων του οικισμού. Είναι ένα έργο για το οποίο θα έπρεπε να πανηγυρίζουν και οι κάτοικοι του Βελβεντού αλλά και αυτοί που συμμετείχαν στην ωρίμανσή του (πρώην Δήμος Βελβεντού).

Αντ' αυτού γίναμε μάρτυρες έντονων φραστικών προπηλακισμών εναντίον του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Δακή, ο οποίος ωρίμασε και πλήρωσε την μελέτη ως πρώην Νομάρχης, από μερίδα πολιτών του Βελβεντού και ιδιαίτερα από τον πρώην Δήμαρχο.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα και όταν χαρακτήρισαν την Δημοτική Αρχή ως κατοχική αρχή, έντονα προσβεβλημένος αποχώρησα από την τελετή υπογραφής της σύμβασης μη θέλοντας να οξύνω ακόμη περισσότερο την ένταση.

Ζητώ συγνώμη από τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης αλλά και τους ψύχραιμους πολίτες του Βελβεντού για την ενέργεια μου αυτή, ο χαρακτηρισμός όμως περί κατοχικής αρχής προσβάλει βάναυσα εμένα προσωπικά, τη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού.

Η Δημοτική Αρχή υπηρετεί και θα υπηρετεί το συμφέρον όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις και μισαλλοδοξία.

Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού

Βασίλειος Κωνσταντόπουλος
Από το Blogger.