Header Ads

Αυτή είναι η απάντηση του υπουργείου για το διαγωνισμό ΑΣΕΠ (2008) - ΔΕΗ

Απάντηση στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Ε. Ουζουνίδου και Θ. Πετράκου, για τον σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 120 θέσεων τεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ τον Νοέμβριο του 2008, έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής


Σύμφωνα με την απάντηση της ΔΕΗ, που κοινοποιεί το υπουργείο, οι προσλήψεις μετατοπίζονται στο μακρινό μέλλον, δεδομένου ότι ενώ προχωρούν οι διαδικασίες με τον ΑΣΕΠ , η Δημόσια Επιχείρηση σημειώνει ότι η απαραίτητη κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών ΠΕΚΑ και Διοικητικής δεν έχει υπογραφεί ακόμη ούτε για τις προσλήψεις που εκκρεμούν από την προκήρυξη του 2007.

Παράλληλα, η ΔΕΗ αναγνωρίζει ότι ανακύπτουν προβλήματα στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής από την έλλειψη προσωπικού.

Τέλος, υπογραμμίζει την ανάγκη περαιτέρω ελέγχου των εργολάβων σε θέματα σεβασμού και τήρησης των δικαιωμάτων των απασχολουμένων, καθώς συμπληρώνει ότι πέραν των ελέγχων της επιβλέπουσας υπηρεσίας, η ΔΕΗ δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος στα έργα και καθήκοντά του.


Η απάντηση του υπουργείου:




Η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7987714.pdf
Από το Blogger.