Header Ads

Κοζάνη: Κάλεσμα για την πρωτομαγιάτικη απεργία

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ Π.Α.Σ.ΕΒΕ
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, φίλοι καταναλωτές, μικρέμποροι,

Μην ακούτε τα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης που νομοθετεί για το συμφέρον τους. Ακούστε και την δική μας φωνή.

Δεν λείπουν οι μέρες από τον λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν!

Δεν ισχύει ότι οι καταναλωτές «δεν αδειάζουν» άλλη μέρα για ψώνια. Οι τσέπες είναι εντελώς άδειες!

Είναι προκλητικοί όσοι από την κυβέρνηση βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης και όσοι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι αναπαράγουν τα ψέματα και τις ανοησίες:

Για την δήθεν «τόνωση» της αγοράς με την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Για τη δήθεν μείωση της ανεργίας.

Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο αυτό είναι απαίτηση των πολυεθνικών, της Ε.Ε. εδώ και πολλά χρόνια και θα έχει ως αποτέλεσμα:

Την «τόνωση» των πολυεθνικών με το μαζικό κλείσιμο των μικρών μαγαζιών.
Την αύξηση του λειτουργικού κόστους των μαγαζιών.
Την γιγάντωση της ανεργίας, την νομοθέτηση καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα για όλους τους εργαζόμενους.
Μεροκάματα ελεημοσύνη χωρίς «γιορτές και σχόλες».

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης και η Π.Α.Σ.ΕΒΕ Κοζάνης καλούν όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους σε μαζική, συντονισμένη πάλη για να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Οι δήθεν διαφωνίες στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης και των εργοδοτικών φορέων είναι τερτίπια και τακτικισμοί, θέλουν να καλλιεργήσουν αυταπάτες για να κρύψουν την αλήθεια, ότι υπάρχει συμφωνία για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά διαφωνία για το πόσες θα είναι και ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά.

Είναι μονόδρομος ο αγώνας και η κοινή πάλη ενάντια στις πολυεθνικές, τα μονοπώλια, τους μεγαλέμπορους και τις κυβερνήσεις τους για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και της αξιοπρεπούς ύπαρξης για τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους.

Η μέχρι τώρα στάση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών εμπόρων και γι’ αυτό το λόγο και για εκατοντάδες άλλους, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης και η ΠΑΣΕΒΕ Κοζάνης καλούν όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να δώσουν μαχητική απάντηση με μαζική συμμετοχή την Πρωτομαγιά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, όπου συμμετέχει και η ΠΑΣΕΒΕ, στις 10:30 πμ στο τέρμα του Πεζόδρομου Κοζάνης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!
Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους με συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!

ΜΕΓ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1 η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:30 πμ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ
Από το Blogger.