Header Ads

Με αφορμή τον μαραθώνιο Ζούμπας (!!!)...

...που οργάνωσε ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
Δεν θα κάνουμε μαθήματα στους εκπαιδευτικούς πως θα κάνουν τη δουλειά τους, δεν θα τους δώσουμε εμείς μαθήματα. Ωστόσο, εμείς οι μανάδες, που τα παιδιά μας δεν μπορούν να εμβολιαστούν, εμείς οι μανάδες, που χρυσοπληρώνουμε, με ότι μας έχει απομείνει, την υποτίθεται δωρεάν παιδεία, εμείς που μένουμε νηστικές για να μην πάνε τα παιδιά μας νηστικά στο σχολείο, εμείς που από το τίποτα προσπαθούμε να σώσουμε το σπίτι μας, εμείς οι άνεργες, οι απλήρωτες, οι σκληρά εργαζόμενες και διπλά εκμεταλλευόμενες γυναίκες, θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας το δικό μας μάθημα:

Όχι κυρίες και κύριοι δάσκαλοι του Δ.Σ. της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν δεχόμαστε την ελεημοσύνη σας. Δεν δεχόμαστε το ξεροκόμματο που πετάτε στα παιδιά μας.

Δεν δεχόμαστε το πρόβλημά μας να το κάνετε σημαία των χορηγών.

Δεν δεχόμαστε την πείνα των παιδιών μας να την κάνετε πανηγύρι με ΖΟΥΜΠΑ.

Καλούμε τους δασκάλους, τους λαϊκούς ανθρώπους που αισθάνονται την ανάγκη να βοηθήσουν τα παιδιά που υποσιτίζονται, να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες πρωτοβουλίες και να τις καταδικάσουν.

Δεν θα αποδεχτούμε να μείνει λαϊκή οικογένεια που έχει ανέργους και χαμηλοαμειβόμενους, χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό, χωρίς πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Να μείνουν παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς χωρίς θέρμανση, παιδιά να λιποθυμούν από υποσιτισμό στα σχολεία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ταυτόχρονα διεκδικούμε φτηνό ρεύμα, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και φάρμακα από τα νοσοκομεία και τις υποδομές υγείας, συσσίτια από κρατικές υποδομές και μια σειρά άλλα αιτήματα που έχουμε για την ανακούφιση φτωχών λαϊκών οικογενειών που πλήττονται ιδιαίτερα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, όπως την αύξηση του επιδόματος ανεργίας και την καταβολή του για όσο διαρκεί η ανεργία, την αναγνώρισή της ως συντάξιμου χρόνου, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης κλπ.

Ταυτόχρονα αποκαλύπτουμε την ευθύνη του καπιταλιστικού συστήματος που μας έφερε σε αυτή τη κατάσταση, αναδεικνύουμε το δρόμο ανατροπής του. Μια τέτοια δράση δίνει κουράγιο και βοηθάει στην κινητοποίηση των γυναικών που υποφέρουν, τους απομακρύνει από την έννοια της ελεημοσύνης, της αποδοχής της φτώχειας, ότι τάχα είναι δυνατόν με εράνους να λύνονται προβλήματα.

Έτσι εμείς εννοούμε την αλληλεγγύη που καμιά σχέση δεν έχει με την φιλανθρωπία της εκκλησίας, των Δήμων, των ΜΚΟ και άλλων φορέων. Όλοι αυτοί οι φιλάνθρωποι «βοηθούν» τα θύματα του καπιταλισμού για να τους μάθουν να διαχειρίζονται τη φτώχεια τους, να μη σηκώνουν κεφάλι, να μην αμφισβητούν και τελικά μοιρολατρικά να αποδέχονται την εκμετάλλευση και τη σαπίλα του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Σας καλούμε να παλέψουμε για τη δωρεάν διανομή σε όλα τα παιδιά ενός γεύματος στα σχολεία, με ευθύνη του κράτους, με κάλυψη του κόστους του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έτσι θα δώσουμε μάθημα στα παιδιά μας, ένα μάθημα που θα τα διδάξει πως με τους αγώνες μπορούμε να κατακτήσουμε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος τους ανήκει.


Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης
Κοζάνη, 29/4/2013

Από το Blogger.