Header Ads

Σκληρή επίθεση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου στην Χρυσή Αυγή

Στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, σχολιάζοντας το θέμα που αφορά στην ίδρυση παιδικών σταθμών από το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

«Αυτή η πληροφορία μόνο ανατριχίλα θα μπορούσε να προκαλέσει, διότι βλέπει κανείς μέσα από εκεί τι θα προκύψει», ανέφερε ο κ. Παύλος σχολιάζοντας την είδηση περί «κατηχητικών» από την Χρυσή Αυγή.

Σε ερώτηση με τί μπορούμε να συγκρίνουμε αυτή την πρωτοβουλία, ο Μητροπολίτης Σιατίστης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έχω στο μυαλό μου μια εικόνα που είδα στα παιδικά μου χρόνια, σε μια κινηματογραφική ταινία! Είδα πως ο Χίτλερ σε μεγάλα στάδια εξεπέλεβε τους ανθρώπους, φανάτιζε τους ανθρώπους, εκμεταλλευόμενος την δυστυχία τους, αλλά και πως ετοίμαζε τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι χωρίς έλεος, κατέστρεψαν ανθρώπινες ζωές.»

Ο Μητροπολίτης Παύλος ανέφερε ακόμη ότι «η Χρυσή Αυγή με την πίστη του Χριστού δεν έχει καμία σχέση, διότι το υπόβαθρο της Χρυσής Αυγής είναι καθαρά παγανιστικό και νεοειδωλολατρικό. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η Χρυσή Αυγή την Εκκλησία, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Χίτλερ αντιμετώπισε τον Χριστιανισμό.»

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Σιατίστης έκανε λόγο για μπέρδεμα του ελληνικού λαού, τονίζοντας ότι «πολλοί δυσκολεύονται ακόμα και χριστιανοί να κατανοήσουν την επικινδυνότητα της Χρυσής Αυγής.»

«Οι τοποθετήσεις μου για την Χρυσή Αυγή δεν είναι προσωπικές και αυθαίρετες, αλλά στηρίζονται στον λόγο του Ευαγγελίου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Παύλος.

Τέλος ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για απουσία της πολιτείας, ενώ υπογράμμισε ότι η παιδεία στη χώρα έχει τελειώσει.

ΠΗΓΗ:romfea.gr
Από το Blogger.