Header Ads

Κλειστά τελικά τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σήμερα

Αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν να ικανοποιήσουν το σύνολο των νομικών εκκρεμοτήτων, δίνουν οι τράπεζες Πειραιώς και Κύπρου, για την μεταβίβαση των ελληνικών υποκαταστημάτων.

Ο στόχος είναι να υπογραφεί το ταχύτερο η μεταβίβαση των καταστημάτων, προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα χωρίς όριο αναλήψεων.

Πηγές της Τράπεζας Πειραιώς εκτιμούσαν νωρίτερα ότι το τη Δευτέρα το απόγευμα θα είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μεταβίβασης, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι η νομική διαδικασία έχει αρκετές δυσκολίες οι οποίες αν και διαδικαστικού χαρακτήρα δεν ήταν εύκολο να ξεπεραστούν. Για αυτό και υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών, έλεγαν οι ίδιες πηγές.

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια είναι να επαναλειτουργήσουν οι τράπεζες το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου σταδιακά να αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ξεκαθαρισμένο σε ότι αφορά την Κύπρο, ενώ η ελληνική πλευρά καλείται σε ένα νομικό μαραθώνιο προκειμένου να ανοίξουν τα καταστήματα.

Από την τράπεζα Πειραιώς και τις ελληνικές αρχές καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να λειτουργήσουν τα καταστήματα.


Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες Κύπρου τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη με διασφαλισμένες τις καταθέσεις των πελατών.

 ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Από το Blogger.