Header Ads

Κλειστά τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα - Χωρίς πρόβλημα λειτουργούν τα ATM

Xωρίς πρόβλημα λειτουργούν τα ΑΤΜ των τριών κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (Τράπεζα Κύπρου, Cyprus Popular Bank και Ελληνική Τράπεζα), αν και τα υποκαταστήματά τους θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο.

Όπως ανέφεραν μάλιστα τραπεζικά στελέχη, τα ΑΤΜ είναι εφοδιασμένα με μετρητά προκείμενου να ανταποκριθούν πλήρως στις καθημερινές ανάγκες των πελατών τους, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η χρήση τους είναι στα συνήθη επίπεδα.

Τις ίδιες ημέρες κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες στην Κύπρο, καθώς εκκρεμεί η επικύρωση του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων από το κυπριακό κοινοβούλιο.

Στην Αθήνα έχει αποφασιστεί η μεταφορά των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε υφιστάμενο ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Για τον σκοπό αυτόν, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση του ενδιαφέροντος. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι η διαδικασία δεν μπορεί να τελεσφορήσει όσο παραμένουν σε εκκρεμότητα οι λεπτομέρειες που αφορούν στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου.
Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

«Τα καταστήματα στην Ελλάδα των τραπεζικών ιδρυμάτων Τράπεζα Κύπρου, CPB (Λαϊκή Τράπεζα) και Ελληνική Τράπεζα θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 20 Μαρτίου 2013 σύμφωνα με απόφαση των κυπριακών αρχών.

»Σημειώνεται ότι στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου 2013 συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, με τρόπο που διαφυλάσσει στο ακέραιο τους καταθέτες των υποκαταστημάτων αυτών και διασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

»Ελληνικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των υποκαταστημάτων. Η Τράπεζα της Ελλάδας, στο πλαίσιο των εποπτικών αρμοδιοτήτων της, θα δώσει την τελική έγκριση για τη συναλλαγή».
ΠΗΓΗ: in.gr
Από το Blogger.