Header Ads

Υπό κατάληψη το ΤΕΙ

Σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, μετά την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης που διοργάνωσαν τα Δ.Σ. των φοιτητων των Σχολών ΣΔΟ και ΣΤΕΦ, αποφάσισε σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στο σχέδιο Αθηνά. Οι προτάσεις του Υπουργείου που κοινοποιήθηκαν εχθές με μηδενικο χρονικό περιθώριο διαβούλευσης,

και πετώντας στο καλάθι των αχρηστων την πρόταση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, διαρρηγνύει απροκάλυπτα την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή δομή του Ιδρύματος, λαμβάνοντας υπόψη μικροκομματικά και μόνο κριτήρια, με διαστάσεις που επηρεάζουν αρνητικά το οικονομικό και κοινωνικό πρόσωπο της πόλης της Κοζάνης, αλλα και ολόκληρης της περιφέρειας Δ. Μακεδονίας. Περιορίζοντας τον αριθμο των Τμημάτων του Ιδρύματος στο μισό (απο 18 σε 9) και κατα τα 2/3 τον φοιτητικό πληθυσμό, προσπαθεί το Υπουργείο Παιδείας να αφανισει απο τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας το ΤΕΙ ΔΜ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Οι φοιτητές έχοντας στο πλευρό τους όλη την Διοίκηση του ΤΕΙ, η οποία αποφάσισε αναστολή της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος, πραγματοποίησαν πορεία προς την κεντρική πλατεία της πόλης της Κοζάνης, με την συμμετοχή των Εκπαιδευτικών, του τεχνικού και διοικητικου προσωπικού και την συμπαράσταση των ΚΤΕΛ – Αστικών Κοζάνης, τα οποία διέθεσαν τα λεωφορεία τους. Σύσσωμη ήταν και η συμπαράσταση των φορέων της πόλης με τους εκπροσώπους τους στα δίκαια αιτήματα ενός τρτοβαθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος με 36 χρόνια παρουσία στην πόλη της Κοζάνης και πλέον σε όλη την Δ. Μακεδονία, κυρίως του Δημου Κοζάνης και της Περιφέρειας ΔΜ.

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ» ήταν το κύριο σύνθημα, που οι φοιτητές φώναζαν στο κέντρο της πλατείας, με την τοπική κοινωνία δίπλα τους.
Στη συνέχεια και για δύο ώρες έκλεισαν συμβολικά την Εγνατία Οδό στο ύψος των διοδίων του Πολυμηλου, ενω οι επιβάτες των διερχομενων ΙΧ εξεφραζαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα του ΤΕΙ.

Η απόφαση της Γ. Συνέλευσης των φοιτητων περιλαμβάνει την συνέχιση των κινητοποιήσεων την Παρασκευή 8-3-2013 και ώρα 12μ. σε ένα Πανκοζανίτικο συλλαλητήριο στο Δημαρχείο της πόλης, προσκαλώντας την τοπική κοινωνία να στηρίξει το ΤΕΙ στην Κοζάνη και το Σάββατο 9-3-13 και ώρα 12μ. οι φοιτητές θα βρίσκονται στην Πτολεμαίδα όπου θα υπογραφεί η σύμβαση για την δημιουργία της 5ης Μονάδας της ΔΕΗ.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται ενώ το ΤΕΙ τελεί υπό κατάληψη.
Από το Blogger.