Header Ads

Η θέση της ΤΑΞικής ΕΝότητας για την 3ωρη στάση εργασίας

Η ΤΑΞική ΕΝότητα, παράταξη που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ, στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου συμφώνησε στο να κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης 3ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 08/03/2013 από τις 12:00 μέχρι τις 15:00.

Διαφωνούμε όμως με την πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου στο πλαίσιο της στάσης εργασίας.

Η ΤΑΞ.ΕΝ. πρότεινε η στάση να έχει σαν αίτημα την εξ ολοκλήρου αντίθεσή μας στην εφαρμογή του σχεδίου "Αθηνά" και όχι μόνο στα επιμέρους ζητήματα που παράγουν αρνητικά αποτελέσματα στενά για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και δή του νομού Κοζάνης.

Η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έκανε ξεκάθαρο ότι δεν διαφωνεί με την εφαρμογή του σχεδίου "Αθηνά" παρά μόνο με την πλευρά του που έχει τις γνωστές επιπτώσεις στην περιοχή και ζητά την επιμέρους τροποποίησή του. Εργαζόμενοι και σπουδαστές ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Η ΤΑΞ.ΕΝ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των σπουδαστών του ΤΕΙ Κοζάνης και των φοιτητών του ΑΕΙ ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό σχέδιο «Αθηνά».

Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζοντας πιστά και απαρέγκλιτα την αντιδραστική, αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιτίθεται σε ότι έχει απομείνει από την δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση με στόχο την προσαρμογή της ακόμα περισσότερο στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου και την μετατροπή των σημερινών φοιτητών κι αυριανών εργαζομένων σε δούλους των μονοπωλιακών ομίλων, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με μισθούς πείνας.

Με το σχέδιο «Αθηνά», κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο, επιδιώκουν τον αποκλεισμό των παιδιών των εργατικών-λαϊκών οικογενειών ενισχύοντας το ταξικό φιλτράρισμα που θα επιτρέπει την ανώτατη μόρφωση μόνο για τους λίγους και ταξικά εκλεκτούς. Επίσης επιδιώκουν την μετατροπή της εκπαίδευσης σε υπηρέτη των επιχειρήσεων και στυλοβάτη της καπιταλιστικής ανάπτυξης-κερδοφορίας.

Η πολιτική της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης από τις κυβερνήσεις του Μαύρου Μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-καπιταλιστών έχει σαρώσει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, έχει οδηγήσει εκατομμύρια εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην άβυσσο της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχειας.

Αυτή η πολιτική σε όλους τους τομείς εργασιακά, ασφαλιστικά, υγεία, εκπαίδευση κλπ έχει δημιουργήσει ερείπια και πρέπει να ανατραπεί.

Ο εργαζόμενος λαός και τα παιδιά του, η σπουδάζουσα νεολαία, σε κοινό μέτωπο, με «μια φωνή και μια γροθιά» πρέπει να αντιπαρατεθούμε εφ’ όλης της ύλης με τις δυνάμεις του Μαύρου Μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-καπιταλιστών βάζοντας σαν στόχο την αλλαγή τάξης στην εξουσία ώστε να δοθεί οριστική λύση στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία.

ΤΑΞική ΕΝότητα
Από το Blogger.