Header Ads

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι αμφίσημες κινήσεις και θέσεις που εκφράζει το τελευταίο καιρό Αλέξης Τσίπρας ιδίως στο μέτωπο των συμμαχιών, με τα ανοίγματα από την Δεξιά του Κώστα Καραμανλή μέχρι το ΠΑΣΟΚ και τη Λούκα Κατσέλη προκαλούν έντονες αναταράξεις στη Κουμουνδούρου λίγες εβδομάδες πριν από το κρίσιμο για τη συνοχή και την ενότητα Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση της 37μελούς Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε χθες, αφενός ήταν πολύωρη και αφετέρου θυελλώδης καθώς στελέχη της "αριστερής αντιπολίτευσης" εξέφρασαν σοβαρές αντιρρήσεις εφ’ όλης της ύλης με πρωταγωνιστή το επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας», Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο κ. Λαφαζάνης φέρεται να έκανε λόγο για «αλλοίωση του ριζοσπαστικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ άσκησε έντονη κριτική και για τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Δραγασάκης, Μηλιός, Τσακαλώτος...) στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΝΕΡΠΟΣΤ του Γεράσιμου Αρσένη με την Λούκα Κατσέλη. τονίζοντας με έμφαση ότι η πρώην υπουργός δεν πρέπει να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες άλλα στελέχη της αριστερής πτέρυγας καυτηρίασαν την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. «Οι έπαινοι στον αρχηγό της σκληρής Δεξιάς, τότε που ψήφιζαν και τα δέντρα, είναι ψάρεμα σε θολά νερά», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

«Εμείς μεγαλώσαμε μαθαίνοντας ότι ο Καραμανλής κατέστρεψε αυτόν τον τόπο με την πολιτική του και τις επιλογές του, είναι δυνατόν τώρα να ακούμε ότι ήταν ριζοσπαστικός στον συντηρητισμό του;» ήταν άλλη μια ενδεικτική τοποθέτηση μέλους της Γραμματείας για την ομιλία Τσίπρα στην πρόσφατη εκδήλωση για τη μνήμη του αείμνηστου Κ. Καραμανλή.

Στην Κουμουνδούρου είναι πλέον προφανές ότι οδεύουν προς το ιδρυτικό Συνέδριο, το οποίο ο κ. Τσίπρας θέλει να πραγματοποιηθεί πριν από τον καλοκαίρι ώστε να είναι έτοιμο το κόμμα να αντιμετωπίσει πιθανές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, χωρισμένος ουσιαστικά στα δύο σε όλα τα θέματα και ιδίως στο ζήτημα των συμμαχιών.

Από τη μια οι "ρεαλιστές" υπό τον Αλέξη Τσίπρα επιδιώκουν να κρατούν τους δίαυλους επικοινωνίας και συνεργασίας αν χρειαστεί μετά από εκλογές και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος, ακόμη και με το σημερινό "μνημονιακό φάσμα", ενώ οι "ριζοσπάστες" υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι απόλυτα αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας χθες μάλιστα ότι «είναι μονόδρομος ο ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνεται μόνο στα άλλα κόμματα της Αριστεράς, στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ».
ΠΗΓΗ: newsit.gr
Από το Blogger.