Header Ads

Όλοι διαφορετικοί - όλοι ίσοι

Η 21 Μάρτη καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων» σε ανάμνηση της δολοφονίας 70 ανθρώπων από το Απαρτχάιντ στις 21 Μάρτη του 1960 στην ειρηνική φοιτητική διαδήλωση κατά των νόμων των φυλετικών διακρίσεων και των ανισοτήτων που επέβαλε το μειοψηφικό καθεστώς της Νοτίου Αφρικής.

Σήμερα, με αμείωτη ένταση τα φαινόμενα του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του φασισμού ρυπαίνουν τον πλανήτη και τη χώρα μας.

Τα φασιστικά μορφώματα αναζητούν ¨ζωτικό χώρο¨ σε μία κοινωνία αδύναμη και τραυματισμένη από την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού και των κέντρων εξουσίας της ΕΕ.

Οι αδύναμες ομάδες βρίσκονται στο στόχαστρο της πολιτικής εξουσίας και αποτελούν τα σημερινά θύματα της αλόγιστης μνημονιακής βίας.

Ο φόβος απέναντι στο διαφορετικό, ο κοινωνικός διαχωρισμός, η επίθεση ενάντια στους μετανάστες, η εργασιακή βία, ο σεξισμός και η μισαλλοδοξία επιτίθενται στον πολιτισμό και την ιστορία αυτής της χώρας.

Ο αγώνας μας για την ανατροπή και το όραμά μας για μια άλλη κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο, η διαρκής πάλη για την παιδεία και τον πολιτισμό είναι το αντίδοτο της κοινωνικής ανισότητας και των όποιων διαχωρισμών ανάμεσα στους ανθρώπους.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
Από το Blogger.