Header Ads

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής

Καταγγέλλουμε το πρωτοφανές πογκρόμ ωμής βίας και κρατικής καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση της τρόικας, των μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ επιστρατεύει τα ΜΑΤ, τα ΕΚΑΜ, τα χημικά, τα δακρυγόνα και τις συλλήψεις ενάντια στον «εχθρό λαό».

Ο ζήλος της κυβέρνησης Σαμαρά για την προστασία των «φιλικών» επιχειρηματικών συμφερόντων είναι τέτοιος που δίνει εντολές για τη συνέχιση και την όξυνση της αδικαιολόγητης και απροκάλυπτης χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Με πρόσχημα την επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές, οι δυνάμεις καταστολής έχουν θέσει υπό κατοχή την Ιερισσό, με εισβολές σε σπίτια, προσαγωγές ανήλικων μαθητών, χρήση χημικών ακόμα και μέσα σε σχολείο.

Καταδικάζουμε ακόμα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την πρωτοφανή και απαράδεκτη στοχοποίηση 15χρονων μαθητριών, την κλήση τους σε αστυνομικό τμήμα αλλά και τις τραγικές συνέπειες που έχει για τα σχολεία της Ιερισσού η επέλαση των πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων.

Καλούμε τον υπουργό και τον υφυπουργό παιδείας να «αυτοαξιολογηθούν» για την ανοχή και πιθανόν και τη συγκάλυψη που παρέχουν σε τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες ενάντια σε μαθητές σχολείου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για γη και ελευθερία.

Επιτροπή Παιδείας

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κοζάνης
Από το Blogger.