Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Στη βουλή το θέμα του κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στο Μαυροδένδρι

Στις 14/3/2013 θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στο 523 κέντρο νεοσυλλέκτων Τ.Π. Στρατόπεδο Μαυροδενρίου Κοζάνης.


Το κείμενο της ερώτησης που έχει κατατεθεί στον υπουργό ακολουθεί
ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
Βουλευτής Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο 523 Κέντρο Νεοσυλλέκτων Τ.Π Στρατόπεδο Μαυροδεντρίου Κοζάνης»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου απόφαση εξετάζεται η πιθανότητα μετατροπής του 523 Κέντρο Νεοσυλλέκτων Τ.Π Στρατόπεδο Μαυροδεντρίου Κοζάνης σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών.

Η τοπική κοινωνία γνωρίζοντας την αποσπασματική και ατελέσφορη πολιτική σας στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και έχοντας πλειάδα παραδειγμάτων δημιουργίας σύγχρονων κολαστηρίων Ανθρωπίνων ψυχών αντιμετωπίζει αρνητικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η εν λόγω πολιτική το μόνο που έχει δημιουργήσει στα μέρη όπου λειτούργησαν παρόμοια κέντρα υποδοχής είναι υποβάθμιση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Αναλυτικότερα έχουν πληγεί τα αισθήματα ασφάλειας των κατοίκων και εγείρονται ερωτήματα για εάν τηρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής εντός των στρατοπέδων συγκέντρωσης, που δημιουργείτε.

Αποτελεί απαραίτητη συνθήκη να κατανοήσετε την ανάγκη διαφύλαξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να υλοποιήσετε έστω και υποτυπωδώς πολιτικές επιλογές σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμα ζήτημα, που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και όχι αντιγραφή ολοκληρωτικών λύσεων με μηδενικό σεβασμό στην έννοια και την ουσία του ανθρώπου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Κοινότητα Μαυροδεντρίου Κοζάνης είναι ήδη επιβαρυμένη από την λειτουργία των ΑΗΣ και ορυχείων της ΔΕΗ.

Μην την υποβαθμίζετε περισσότερο. Αντί να υλοποιήσετε στρεβλά και αποσπασματικά μια πολιτική που αποδεικνύεται ατελέσφορη συνεργαστείτε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την επαναλειτουργία του 523 Τ.Π ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων όπως σας προτείνει το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας.

Ερωτάται λοιπόν ο Υπουργός:

Υφίσταται τετελεσμένη ή ενδεχόμενη Κυβερνητική επιλογή δημιουργίας κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στην κοινότητα Μαυροδεντρίου Κοζάνης; Εάν ναι, με βάση ποιες μελέτες και στοιχεία λήφθηκε;
Εάν δεν υπάρχει τέτοια πολιτική επιλογή, είστε διατεθειμένος να συνεργαστείτε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την επαναλειτουργία του 523 Τ.Π ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων;

Αθήνα, 26/2/13
Η ερωτώσα Βουλευτής,
Μακρή Ραχήλ

Από το Blogger.