Header Ads

Τα ρουσφέτια για το σχέδιο «Αθηνά»

Αντιγράφουμε από το ΒΗΜΑ:
Επειδή πολλά λέγονται για «εξυπηρετήσεις» που έγιναν σε βουλευτές, υπουργούς, ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς όσον αφορά το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας, ρώτησα τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο τι ακριβώς συνέβη. Αντί απαντήσεως ο υπουργός είπε τη φράση-φάρο για την πολιτική του, που δεν είναι άλλη από τη ρήση που έλεγε προ εικοσαετίας ο ισχυρός άνδρας του λόφου του Καπιτωλίου της Ουάσιγκτον, Τιπ Ο' Νιλ: «All politics is local», δηλαδή «η πολιτική είναι τοπική υπόθεση».

***
Ο υπουργός βάλθηκε να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε ο αμερικανο-ιρλανδός πολιτικός με έναν άλλον γρίφο: «Ξέρεις, ο μοναδικός πολιτικός στην Ελλάδα που επιχείρησε να σπάσει τον τοπικισμό είναι νεκρός και ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας» είπε με μυστήριο ύφος.

***
Οι γρίφοι όμως και οι κρίσεις φέρνουν καμιά φορά και ειδήσεις, και στην περίπτωση του σχεδίου «Αθηνά» με πληροφόρησαν αρμοδίως ποιοι ήταν αυτοί που υπέβαλαν ρουσφέτια στον υπουργό Παιδείας και ποια ήταν η τύχη αυτών των ρουσφετιών: Ο κ. Σ. Κεδίκογλου είχε ζητήσει να μην απομακρυνθούν τα ΤΕΙ από την Εύβοια, δεν το πέτυχε. Ο κ. Χρ. Σταϊκούρας έμεινε χωρίς ΤΕΙ στην εκλογική του περιφέρεια, ο κ. Κ. Τζαβάρας έμεινε με ένα ΤΕΙ.

***
Το σημαντικότερο επιχείρημα που προβάλλει ο πληροφοριοδότης μου για το ότι δεν έγιναν δεκτά τα ρουσφέτια είναι ότι ο υπουργός Παιδείας κατήργησε το ΤΕΙ Λογοθεραπείας στην Καλαμάτα (η αλήθεια είναι ότι ρώτησε προηγουμένως τον κ. Σαμαρά) και τα ΤΕΙ στη Θεσσαλονίκη (χωρίς όμως να ρωτήσει τον κ. Κ. Καραμανλή). Και για να μη νομίζετε ότι ο υπουργός ήταν «παλικάρι» και κατήργησε ένα ΤΕΙ στην εκλογική περιφέρεια του Πρωθυπουργού, σας πληροφορώ ότι είχε... μηδέν σπουδαστές! Ηταν, δηλαδή, καταργημένο από μόνο του.

ΒΗΜΑτοδότης
Από το Blogger.