Header Ads

Σύλλογος Μηχανικών ΤΕ ΔΕΗ: Γενική συνέλευση

Με μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Τοπικού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε. την Τετάρτη 6 Μάρτη 2013 στο Αμφιθέατρο του ΑΗΣ Καρδιάς.

Εκ μέρους της Κεντρικής Διοίκησης συμμετείχε το προεδρείο με επικεφαλής τον Πρόεδρό του σ. Βαρσάμη Κώστα.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκε διάλογος μέσω του οποίου εκφράστηκε η ανησυχία τόσο για την Επιχείρηση και την πορεία της αλλά και για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των Πτυχιούχων Μηχανικών και τον κάθε συνάδελφο χωριστά.

Το Τοπικό Τμήμα στο καλωσόρισμά του αναφέρθηκε:

Σας καλωσορίζουμε στην ΚΑΡΔΙΑ

Στην καρδιά της Δυτικής Μακεδονίας

Στην καρδιά της Ελλάδας

Σας καλωσορίζουμε στην περιοχή η οποία επί σειρά 60 και πλέον ετών τροφοδοτεί τη χώρα μας με ηλεκτρική ενέργεια.

Μια περιοχή όμως στην οποία ή κρίση που μαστίζει τη χώρα μας δεν την άφησε ανεπηρέαστη.

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης υποβαθμίζουν καθημερινά την περιοχή μας.

Η ανεργία έχει ανέβει κατακόρυφα και πλήττει όλα τα νοικοκυριά.
Η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αλλά και η συρρίκνωση και αποδυνάμωση του ΤΕΙ με την μετακίνηση τμημάτων υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την Δυτική Μακεδονία.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η πολιτική της Κυβέρνησης για την ενέργεια η οποία θα δώσει και το τελευταίο χτύπημα στην περιοχή αλλά και γενικότερα στη χώρα μας.

Ως φορέας έχουμε τονίσει επανειλημμένα είτε με δηλώσεις είτε με ανακοινώσεις είτε με κινητοποιήσεις την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας.

Σήμερα ακόμα περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να αντιδράσουμε.

Πρέπει να αντιδράσουμε στα σχέδια διάλυσης της χώρας μας στα σχέδια διάλυσης του Ομίλου μας.

Ένα φώς ελπίδας φαίνεται να δημιουργείται με την κατασκευή της 5ης Μονάδας της Πτολεμαΐδας.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη Βιομηχανική Επένδυση.

Μια επένδυση που θα προσφέρει θέσεις εργασίας αλλά δίνει και αναπτυξιακή ώθηση στα ενεργειακά δεδομένα της χώρας μας.

Μια μονάδα η οποία έχει πολεμηθεί από όλες τις πλευρές, από όλα τα συμφέροντα.

Ένας πόλεμος ο οποίος ξεκίνησε από τα εκτός ΔΕΗ συμφέροντα αλλά έφτασε και εντός των τειχών.

Οι Ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας και βέβαια δεν είδαν με καλό μάτι μια τέτοια μονάδα η οποία εκσυγχρονίζει την επιχείρησή μας αλλά και θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια με πολύ χαμηλή τιμή.

Η υπογραφή της σύμβασης η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 9 του μήνα στην περιοχή μας δεν σημαίνει αυτόματα και την κατασκευή της μονάδας αυτής.

Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να παρέμβουμε σε τυχόν αντιδράσεις ή αντιστάσεις η οποίες θα δημιουργηθούν από τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα.

Είναι βέβαιο πως η εταιρεία βρίσκεται στη δίνη της κρίσης και θα πρέπει εργαζόμενοι και Διοίκηση να στηρίξουμε τον Όμιλο για την επιβίωση του και για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ ξέρουν ότι η δύναμη τους είναι η ενότητά τους και όλους αυτούς που στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν την διάσπαση του συνδικάτου μας σε λίγο δεν θα εκπροσωπούν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό.

Όλα αυτά τα χρόνια υπερασπιζόμασταν την θέση, ότι ανταγωνισμός δεν σημαίνει αναγκαστικός περιορισμός με διοικητικά μέτρα του ποσοστού μεριδίου της αγοράς από μία επιχείρηση, για να μπορέσουν να <<χωρέσουν>> σε αυτήν και άλλες.

Την δεσπόζουσα θέση στην αγορά, η Επιχείρηση την έχει κερδίσει διότι είναι ισχυρή, έχει την τεχνογνωσία και διαθέτει προσωπικό που και την γνώση του αντικειμένου έχει και έχει συνειδητοποιήσει την σπουδαιότητα του παραγόμενου προϊόντος, όχι μόνο με οικονομικούς όρους κέρδους, για την κοινωνία.

Δεν μπορούν λοιπόν την αδυναμία τους για επενδύσεις οι αεριτζήδες να την μετατρέπουν σε αναγκαστική πώληση μονάδων από την ΔΕΗ, ώστε με τα έτοιμα και σε πολλή χαμηλή τιμή να γίνουν συμπαίχτες στον χώρο του λιγνίτη.

Θα προσπαθήσουν ξανά και ξανά με άλλες << εποικοδομητικές προτάσεις>>

Εμείς θα παρακολουθούμε διαρκώς και να είναι σίγουροι ότι θα αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά για να διαφυλάξουμε την Επιχείρηση και την δουλειά μας.

Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΔΕΗ





Από το Blogger.