Header Ads

Τελευταίος σε σταυρούς ο Κουκουλόπουλος αλλά εκλέγεται

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 13 εκλεγμένων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα εξέλεξε του παρακάτω: Π. Κουκουλόπουλο, Κ. Σκανδαλίδη, Φώφη Γεννηματά, Θ. Μωραΐτη, Μιχ. Καρχιμάκη, Π. Αλαμάνο, Τόνια Αντωνίου, Κ. Πιερρακάκη, Αντ. Σαουλίδης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου, Β. Κεγκέρογλου και Κ. Μπελτεγρής.


Η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, κατά σειρά κατάταξης βάσει σταυροδοσίας:

Αντώνης Σαουλίδης 61
Παναγιώτης Αλαμάνος, Θάνος Μωραΐτης 60
Τόνια Αντωνίου 58
Νάντια Γιαννακοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης 56
Χαρά Κεφαλίδου 55
Μιχάλης Καρχιμάκης 54
Φώφη Γεννηματά 53
Κυριάκος Πιερρακάκης 46
Βασίλης Κεγκέρογλου 43
Κώστας Μπελτεγρής 41
Πάρις Κουκουλόπουλος 40

Δεν εξελέγησαν οι: Χρήστος Παπαστεργίου 37, Ασπα Παπαηλιού 31, Συλβάνα Ράπτη 23 ψήφοι.

Στην 17μελή σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου μετέχουν ex officio, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και οι γραμματείς της ΚΠΕ, της ΚΟ και της Νεολαίας.

Μετά την εκλογή

Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ.Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη της ΚΠΕ και του Κινήματος και επισήμανε ότι η εκλογή του είναι ευκαιρία για να υπηρετηθούν τα «καθαρά» μηνύματα που έστειλε το Συνέδριο και να ξεκινήσει μαζί με τους νέους «έναν μαραθώνιο για να αποδείξουμε» ότι «η γενιά μας είναι το νέο που θα στηρίξει μια καινούρια αλλαγή».

«Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί αλλά με πραγματική ενότητα και όχι επίπλαστη», είπε και τόνισε ότι
«πρέπει να ξανασυναντήσουμε την κοινωνία, να περπατήσουμε να βρεθούμε πάλι με τους νέους, μη προνομιούχους, να τους προσφέρουμε προοδευτική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν». «Απέναντι σε αυτούς νιώθω υπόλογος, σε αυτούς πρέπει να δώσουμε ελπίδα και όραμα και θα το κάνουμε και μαζί με αυτούς πρέπει να ξανασηκώσουμε την πατρίδα και θα το κάνουμε», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.


Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «επάξια» την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ «αποκτά έναν Γραμματέα νέο σε ηλικία, δυναμικό, αξιόμαχο, με ολοκληρωμένη πολιτική προσωπικότητα, μακρά εμπειρία στο Πολιτικό Συμβούλιο και υπογράμμισε ότι γίνεται ο αγγελιαφόρος του μηνύματος του Συνεδρίου για ανανέωση. Εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του με πολύ μεγάλο ζήλο, πλήρη σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και με μέλημα την ενότητα της παράταξης, «αντιμετωπίζοντας όλους ως ίσους χωρίς καμία ανάμνηση παλαιών διαφωνιών». Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κάλεσε επίσης τον κ. Ανδρουλάκη να δώσει έμφαση στη συνεργασία του με όλα τα νέα στελέχη, «να πάρετε η νέα γενιά την υπόθεση στα χέρια σας, για να αποδείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δυνάμεις που υπάρχουν και δίνουν αποστομωτική απάντηση σε όλους που έχουν πει για θάνατο της παράταξης», επισημαίνοντας ότι ο παραλληλισμός του ΠΑΣΟΚ με την «εφτάψυχη γάτα», πρέπει να επιβεβαιωθεί.


Πρότεινε, επίσης, -και έγιναν αποδεκτοί δια βοής- για τη συγκρότηση Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου τους: Σοφία Αδάμ, Γιάννη Λύτρα, Ανδρέα Μακρυπίδη, Θανάση Παπαγεωργίου και Ειρήνη Συνετάκη. Δια βοής έγινε αποδεκτή και η πρόταση του κ. Βενιζέλου νέος Συνήγορος του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ να είναι ο Βαγγέλης Αργύρης.

Την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης θα συγκροτούν οι: Γιώτα Γαζή, Κωνσταντίνα Βακαλοπούλου, Βάσω Σουλαδάκη, Γιώργος Αλιβιζάκης, Χρήστος Γκόγκας, Χρήστο Δρούζιας, Βασίλης Νούσιας, Δημήτρης Σαλτούρος και Θοδωρής Τσίκας.

Για τους Τομείς Πολιτικής Δράσης, προτάθηκαν οι:

Οργανωτικού: Λευτέρης Κατσικαρέλης
Συνδικαλιστικού: Δημήτρης Λιντζέρης
Αγροτικού και Συνεταιρεστικού: Θανάσης Παπαδόπουλος
Επιστημονικού: Νίκος Μίλης
Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων: Μανόλης Όθωνας
Γυναικών: Ζέφη Δημαδάμα
Απόδημου ελληνισμού: Κώστας Τάτσης
Αυτοδιοίκησης: Φώτης Χατζημιχάλης
Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού: Αθηνά Δρέττα
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
Από το Blogger.