Header Ads

«Point 2+2» - Τζαζ συναυλία στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Point 2+2 jazz synaulia
Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας «ανοίγει τις πύλες του» με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, σε μια βραδιά τζαζ συναυλίας του συνόλου ”Point 2+2”, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις πολιτισμού για το Εαρινό Εξάμηνο του 2012-2013.

« Η Jazz είναι Ελευθερία» είχε πει ένας σημαντικός συνθέτης και πιανίστας ο Τελόνιους Μόνκ. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι πως τα όργανα χρησιμοποιούνται σαν ανθρώπινη φωνή, και ο μουσικός της Jazz ασκείται επίμονα σε γνωστά συστατικά στοιχεία της μουσικής, κοινά για κάθε είδος, ώστε να είναι σε θέση οι μουσικές που ακούει στο μυαλό του να κατευθύνουν τα δάχτυλά του σε μια προσωπική έκφραση σε ένα διάλογο με τον εαυτό του, τους μουσικούς που τον συνοδεύουν και με το κοινό του.

Τον διάλογο αυτόν ανάμεσα σε τέσσερις διακεκριμένους μουσικούς στον ελληνικό και διεθνή χώρο θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οι φίλοι της τζαζ μουσικής, στο μουσικό σύνολο με τον Κοζανίτη κ.Χρήστο Ραφαηλίδη στο βιμπράφωνο, τον κ. Πέτρο Κλαμπάνη στο κοντραμπάσο από την Ζάκυνθο, τον κ. Σταύρο Λάτσια στο πιάνο από την Κύπρο, και την κ. Κατερίνα Πολέμη στην κιθάρα και τραγούδι, με ρίζες και στην Βραζιλία, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ «ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ» στην Κοζάνη.
Το είδος αυτό της μουσικής, στηρίζεται σε ένα κοινό σκεπτικό κατασκευής, τον μερικό ή ολικό αυτοσχεδιασμό. Η ανάγκη του ανθρώπου για αυτοσχεδιασμό είναι συνυφασμένη με την ανάγκη του για έκφραση και την έμφυτη δημιουργικότητά του, σε ποικίλες εκδηλώσεις, από την κατασκευή ενός τραγουδιού μέχρι την δημιουργία μιας τεχνικής κατασκευής.
Η σκληρή και επίμονη δουλειά πάνω στο μουσικό τους όργανο εκτός από το ταλέντο τους, τους οδήγησε στη βεβαιότητα του αυτοσχεδιασμού, που είναι και το πρώτο βήμα προσέγγισης στον αυτοσχεδιασμό, αποτέλεσμα εξάσκησης και επιπέδου σπουδών. Διακεκριμένοι στον χώρο της μουσικής και με ακαδημαϊκή καριέρα, αποτελούν παραδείγματα αριστείας τόσο για τους μαθητές και φοιτητές όσο και για όλους μας, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, που η «απειλή» της απώλειας της βεβαιότητας, λειτουργεί ανασταλτικά για την προσωπική μας ελευθερίαi.


Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΤΕΙ στην Κοζάνη στην ιστοσελίδα:
www.teikoz.gr «Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πολιτισμού για το Εαρινό Εξάμηνο 2012-2013»

Για το μουσικό σύνολο “Point 2+2”:
www.manhattanvibes.com
www.petrosklampanis.com
www.stavroslantsias.com
www.katerinapolemi.com


Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων 
Από το Blogger.