Header Ads

Ο Βενιζέλος πάει για αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας;!

Ερμηνεύοντας κανείς τη συμπεριφορά του Βενιζέλου, μπορεί να υποθέσει (εκ πρώτης όψεως, με την προσέγγιση ανάλυσης προσωπικότητας) ότι, η αιτία για την οποία ακόμα και τώρα φροντίζει να βάλει "απέναντί του" το υπόλοιπο -τουλάχιστον μισό- ΠΑΣΟΚ είναι «επειδή είναι συγκρουσιακός», "επειδή βλέπει παντού εχθρούς"...

Η πραγματικότητα είναι άλλη, δεν οφείλεται σε ιδιορρυθμία προσωπικότητας.

Ο Βενιζέλος, γνωρίζοντας ότι, υπό την καθοδήγησή του, το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να βυθιστεί εκλογικά σε ποσοστά πολύ κάτω του 3%, φροντίζει, έχοντας σχέδιο, για την "προσωπική του διάσωση".

Συνοπτική παράθεση γεγονότων:

Απώθησε τους ευρωβουλευτές, ενώ πραγματικά, πολύ λίγα θα άλλαζαν, αν δεν τους είχε αποκλείσει από το όργανο, πράγμα το οποίο ασφαλώς γνώριζε -και όμως το έκανε.

Έκανε πρόταση -μέχρι και κοινής καθόδου- με τη ΔΗΜΑΡ, η οποία ασφαλώς και απορρίφτηκε διότι έγινε με όρους άνισης μεταχείρισης, πρόωρα, ουσιαστικά προσβλητικά.

Ακριβώς για να απορριφθεί η πρόταση αυτή, που κατά βάθος δεν επιθυμεί.

Έκανε το ίδιο με το Ραγκούση, το Λοβέρδο, τη Διαμαντοπούλου κλπ....

Ο Βενιζέλος, προτιμά χίλιες φορές όσοι «χειροκροτούν Παπανδρέου» να είναι «κλακαδόροι», παρά να είναι «ψεκασμένοι»...
Έτσι φαίνεται, αφού σπεύδει να διορθώσει αυτή την «έξωθεν» κατηγορία. Την επόμενη κιόλας μέρα. Πού; Πού αλλού;

... Στον Πρετεντέρη, χωρίς κανείς να τον αναγκάζει! Την ώρα που ο εσωτερικός συσχετισμός, "συσχετισμός Παπανδρεϊκών", είναι διαχειρίσιμος, όπως εξάλλου αποτυπώθηκε και στο αποτέλεσμα εκλογής της ΚΕ.

Στον Πρετεντέρη, επιλέγει να εξομολογηθεί την "βεβαιότητά" του:

ότι μερικές χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ που αισθάνονται και εκδηλώνουν (καλώς ή κακώς) ενθουσιασμό όταν συναντούν τον Παπανδρέου είναι "στημένοι κλακαδόροι". Γνωρίζει και πάλι ο Βενιζέλος, ότι εξωθεί στα άκρα την εσωκομματική σύγκρουση με αυτόν τον τρόπο. Κάτι το οποίο απέφυγε, μία ακριβώς μέρα πριν, στο Συνέδριο, όπου τίποτα απολύτως δεν συζητήθηκε και τίποτα δεν επιλύθηκε, ακριβώς για να αποφευχθεί εντός συνεδρίου η μοιραία εσωκομματική σύγκρουση, όπως όλοι καλά γνωρίζουν...

ΓΙΑΤΙ;

Θα ρισκάρω μια ερμηνευτική απάντηση - πρόβλεψη:

Η μοναδική ελπίδα διάσωσης, αλλά και η όποια μελλοντική φιλοδοξία διατηρεί ο Βενιζέλος είναι στραμμένη ΔΕΞΙΑ. Κάργα δεξιά όμως. (Πιστεύω ότι αυτό, έχει ήδη συμφωνηθεί απευθείας με το Σαμαρά).

Αν αυτή η "υπόθεση" δικαιωθεί, (εδώ θα ΄μαστε), τα γεγονότα θα ακολουθήσουν περίπου ως ακολούθως:

Ο Βενιζέλος, αφού οδηγήσει τα εσωκομματικά πράγματα στα άκρα, προφασιζόμενος το «Ευρωπαϊκό Επιχείρημα», επικαλούμενος την πρόβλεψη για σαφή και απόλυτη εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας (όχι την εκλογική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ), αλλά τις δημοσκοπήσεις που θα προβλέπουν την εκλογική του εξαφάνιση, θα προτείνει κοινό μέτωπο με τη Νέα Δημοκρατία, επιδιώκοντας –χωρίς να τον πολύ-ενδιαφέρει- να συμπαρασύρει μαζί του -ίσως μικρή- ομάδα «πιστών». Ακόμη όμως και αν (θεωρητικά) δεν τον ακολουθήσει κανείς, ακόμα καλύτερα, θα το κάνει μόνος του. Ταυτόχρονα, το μαγαζί ΠΑΣΟΚ κλείνει και τυπικά.

Υπενθυμίζω ότι το Μητσοτάκη, τον περιμάζεψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πριν από 35 χρόνια από το «κόμμα των φιλελευθέρων», για να καταλήξει λίγα χρόνια μετά αρχηγός της συντηρητικής παράταξης.

Προκόπης Φωτεινοπουλος/ΠΗΓΗ
Από το Blogger.