Header Ads

Γιατί αποθέωσαν οι Πασοκοι τον Γιώργο Παπανδρέου όταν μπήκε στο συνέδριο;

Όταν ακούστηκαν τα συνθήματα προς τον Γιωργο Παπανδρέου Νάτος ο πρωθυπουργός , η κάποιοι σύνεδροι που του έλεγαν μίλα πρόεδρε, γιατι δεν μιλάς πέστα όλα, κατα την είσοδο το στο στάδιο ειρήνης και φιλίας, ο κάθε άνθρωπος θα αναλογίστηκε: αν δεν μας ειχε κάνει τόσα που έκανε ως πρωθυπουργός με το ΔΝΤ τότε πως θα τον υποδεχόντουσαν οι σύνεδροι; Θα του έστρωναν βαγια …;

Και όμως η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι σύνεδροι που τον καταχειροκροτούσαν θα τη ζήλευε λογικά στις μέρες μας ο κάθε αρχηγός. Ο κ. Βενιζέλος πρώτος που όταν άρχισε το συνέδριο, οι δικοί του ανθρωποι, όχι κάποιοι αλλοι εσωκομματικοί αντίπαλοι, έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να περάσει απαρατήρητος την ώρα που ανέβαινε στο Βήμα. Ακόμη σχολιάζουν στους διαδρόμους το τι προηγήθηκε.

Αντιθετα , ο κ. Παπανδρεου,με τα τοσα και τοσα και το επωνυμο παραμενει ακομη ριζωμενο στο DNA οχι μονο του καθε συνεδρου και πασοκου, αλλα σε πολλους ελληνες ακομη. Ο κ. Παπανδρέου ειχε συγκινηθεί απο την υποδοχή. Δεν το περίμενε ειναι αλήθεια. Φοβήθηκε στην αρχη γιατι απο τις πρώτες αντιδράσεις δεν κατάλαβε απο τον μεγαλο θόρυβο στους διαδρόμους του σταδίου , αν ήταν θετικές ή αρνητικές. Γρήγορα όμως όταν άκουσε το σύνθημα , Νάτος ο πρωθυπουργός η ματιά του άστραψε, του έφυγε το άγχος και η αγωνία. Μέχρι να παει στη θέση του να καθίσει , ολο το στάδιο ήταν όρθιο. Ενας έλειπε ο κ. Βενιζέλος που τα έβλεπε όλα αυτα μεσα απο το κλειστό κύκλωμα της τηλεόρασης και λογικό ήταν ο άνθρωπος να αναρωτηθεί. Γιατι; Καλωσόρισε το Γιώργο βέβαια λιγο μετα λέγοντας του, πως χάρηκε που ήταν σήμερα (σ.σ χθες) εκει.

Όλα αυτα φυσικα δεν χωρούν σε μικροπρέπειες. Δεν μπορούν για παράδειγμα η μεν να κατηγορούν τους δε, ότι η ΕΡΤ δεν έδωσε τα πλάνα υποδοχής του Γιώργου περιμένοντας πρώτα την ομιλία του Βενιζέλου. Ίσως καλα έκανε διότι θεσμικά ο Βενιζέλος προηγείτο , το ίδιο θα έκανε και ο Γιώργος αν ήταν αυτός στη θέση του, θα έδινε προτεραιότητα. Το τι κάνουν οι πέριξ των αρχηγών ειναι γνωστο. Ωστόσο όμως το αποτέλεσμα μετράει. Ποιος κέρδισε με το μέρος του όλες τις συζητήσεις παντου; Στο λεωφορείο, στο μετρο, στο ταξί, στα ραδιόφωνα, τις τηλεοράσεις αύριο και οι εφημερίδες; Ο Γιώργος. Γιατι εχει το όνομα , εχει τη χάρη και δυστυχώς ή ευτυχώς οι έλληνες εύκολα συγχωρουν και ξεχνούν. Ο Γιώργος περισσότερο γρήγορα ανάρρωσε πολιτικά. Απο τώρα και στο εξής οι δικοί του θα αναθαρέψουν. Ήταν ενα βάπτισμα εκ νέου στη κωλυμβήθρα του ξεπλύματος των αμαρτιών και γι αυτο τώρα ανοίγει το παιχνίδι.

ΠΗΓΗ: egiakoumis.com
Από το Blogger.