Header Ads

«Προσπαθούν να καθηλώσουν τα μεροκάματα σε επίπεδα εξαθλίωσης»

Δελτίο Τύπου ΠΑΜΕ
Η επίθεση της κυβέρνησης στις συλλογικές συμβάσεις κορυφώνεται. Δεν τους αρκεί ο ήδη νομοθετημένος κατώτερος μισθός στα εξευτελιστικά επίπεδα των 586 ευρώ και στα 511 ευρώ για τους νέους αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθηλώσουν ακόμα περισσότερο τα μεροκάματα σε επίπεδα εξαθλίωσης.

Με νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου επιδιώκουν να βάλουν νέα εμπόδια στους χιλιάδες ανειδίκευτους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους που αγωνίζονται για μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Το κράτος μπαίνει μπροστά ως συλλογικός υπερασπιστής των επιχειρηματικών ομίλων για να προστατέψει τα κέρδη τους, να τους δείξει το δρόμο μπροστά στη λήξη εκατοντάδων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.

Θέλουν μισθούς-ξεροκόμματο που τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το ύψος τους θα τον έχει η κυβέρνηση, βάζοντας φρένο σε διεκδικήσεις και συλλογικές διαπραγματεύσεις. Μισθούς που θα εξαρτώνται από τους δείκτες της ανταγωνιστικότητας και τα ποσοστά της ανεργίας, δηλαδή από το μέγεθος των θησαυροφυλακίων των επιχειρηματικών ομίλων και την κερδοφορία τους.
Καλούμε τα σωματεία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν μέτρα οργάνωσης και αντίστασης στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς. Να υπογραφτεί τώρα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Υπεράσπιση των κλαδικών συμβάσεων και πάλη για την υπογραφή νέων με βάση τους κλαδικούς μισθούς. Να συζητηθεί η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στα όργανα της ΓΣΕΕ. Κανείς να μην εργάζεται χωρίς συλλογική σύμβαση. Κανένας μόνος του.

Αθήνα 7 Μάρτη 2013
Η Εκτελεστική Γραμματεία
Από το Blogger.