Header Ads

Επιμένει η κυβέρνηση στην απαράδεκτη απόφαση της για το κλείσιμο του ΟΑΕΕ Πτολεμαΐδας

Δελτίο τύπου της Ευγενίας Ουζουνίδου
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Στην απόφασή της να προχωρήσει στο κλείσιμο ακόμη μίας σημαντικής υπηρεσίας για την περιοχή της Εορδαίας, αυτή του ΟΑΕΕ Πτολεμαΐδας, επιμένει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στη σχετική ερώτηση , που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου, «καθίσταται προφανές ότι με τη στελέχωση αυτή και με δεδομένη τη μη δυνατότητα πρόσληψης νέων υπαλλήλων, δεν είναι δυνατή η λειτουργία του Τμήματος, ενώ και στο Τμήμα ΟΑΕΕ Κοζάνης υπηρετεί μικρός αριθμός εργαζομένων, ώστε να μην είναι δυνατή η ενίσχυση του Τμήματος Πτολεμαΐδας».

Σε δήλωσή της η Ευγενία Ουζουνίδου, σχετικά με την απάντηση του υπουργείου για τον ΟΑΕΕ Πτολεμαΐδας, τονίζει ότι:

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο μιας ιδιαίτερα σημαντικής υπηρεσίας για την περιοχή της Εορδαίας, αυτής του ΟΑΕΕ, είναι ακατανόητη και στερείται σοβαρών επιχειρημάτων που να ανταποκρίνονται και να εξετάζουν τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Η κυβέρνηση θυσιάζει στο βωμό της μείωσης των λειτουργικών δαπανών και του κατ’επίφαση εξορθολογισμού ανθρώπινες ζωές, κοινωνικά αγαθά και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα, ενώ υπερασπίζεται με κάθε πολιτικό κόστος τα συμφέροντα των δανειστών, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών υποθηκεύοντας την αξιοπρέπεια, την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών.

Ο ΟΑΕΕ Πτολεμαΐδας αποτελεί ξεχωριστής σημασίας υπηρεσία για τους επαγγελματίες, την τοπική κοινωνία και την οικονομία της περιοχής και το κλείσιμό του θα σημάνει ακόμη ένα οικονομικό χτύπημα για τους εμπόρους, όπως και ταλαιπωρία για τους ίδιους, καθώς θα αναγκάζονται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν. Παράλληλα, δε λαμβάνεται υπόψη ούτε και το ορεινό της ευρύτερης περιοχής ούτε ότι το λειτουργικό κόστος του γραφείου είναι μηδαμινό.

Η κυβέρνηση οφείλει έστω και την τελευταία στιγμή να αναθεωρήσει την απόφαση της. Κάθε άλλη απόφασή της θα μας βρει απέναντί της.


Η απάντηση του υπουργείου:



Η ερώτηση της Ε. Ουζουνίδου:


Από το Blogger.