Header Ads

Επιστολή του Δημάρχου Κοζάνης στους υπουργούς οικονομικών και εσωτερικών για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Επιστολή για το ζήτημα της διακοπής μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία της περιοχής του Δήμου Κοζάνης, απέστειλε απέστειλε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Κ.Χ.Σταϊκούρα και τον υπουργό Εσωτερικών κ.Ε.Στυλιανίδη.

Ακολουθεί αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,


Η διακοπή μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία της περιοχής του Δήμου Κοζάνης αποτελεί μια ιδιαίτερα δυσμενή εξέλιξη για την δημόσια εκπαίδευση αφού:

-στερεί την δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων σε μέρος του μαθητικού δυναμικού, δημιουργώντας μαθητές δυο ταχυτήτων,

-επιβαρύνει οικονομικά μέρος των οικογενειών που αναλαμβάνουν το κόστος μεταφοράς, προκειμένου τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα,

-καταλύει κάθε έννοια ισότητας στην υποχρέωση του κράτους να παρέχει δωρεάν δημόσια εκπαίδευση στους πολίτες του,

-ανατρέπει πρωτοβουλίες ενδοδημοτικής συνοχής αφού βάζει εμπόδια στην εκπαίδευση των κατοίκων των πιο μικρών και πιο απομακρυσμένων οικισμών του Δήμου μας.

Είναι απαραίτητο αυτήν την ώρα η Πολιτεία να δείξει την συνέπεια και την υποχρέωσή της για τη δωρεάν, ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εξαντλήσουν τα περιθώρια συνεννόησης, προκειμένου άμεσα να δοθεί λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
Από το Blogger.