Header Ads

Πολύ δύσκολα έρχονται για την Κύπρο - Αντιμετωπίστηκαν σαν ήταν συμμορίτες και γκάνγκστερ

Ο Ολι Ρεν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup και την επίτευξη συμφωνίας για την Κύπρο υποστήριξε πως ήταν μία ακόμη δύσκολη νύχτα και πρόσθεσε πως η Κύπρος πρέπει να ξαναχτίσει την οικονομία της σε νέα βάση.

Παράλληλα υπογράμμισε «το εγγύς μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο για την Κύπρο και το λαό της, αλλά η Επιτροπή θα κάνει ό,τι καλύτερο για να απαλύνει το σοκ». Υποστ’ηριξε πως σε συνεννόηση με την κυπριακή κυβέρνηση θα συσταθεί μία ομάδα δράσης που θα παρέχει τεχνική βοήθεια στις αρχές με επίκεντρο την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.

«Είναι αναγκαίο για τον κυπριακό λαό να ανοικοδομήσει την οικονομία της σε μία νέα βάση. Η Κύπρος και οι Κύπριοι τα έχουν καταφέρει σε πολύ δύσκολους καιρούς και ξέρετε τι εννοώ».

Γιούνκερ: Οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν ήταν όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερ
«Οι 17 κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν αφήνουν καμία χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ», τόνισε σε συνέντευξή του προς το τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix ο κ. Γιούνκερ, διευκρινίζοντας ότι η λύση που βρέθηκε απαιτεί μεγάλες θυσίες από τους Κυπρίους. Οι Κύπριοι θα πρέπει να αναδιοργανώσουν το τραπεζικό τους σύστημα και να διαφοροποιήσουν την οικονομίας τους, επισήμανε ο τέως πρόεδρος του Eurogroup, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι υποχρέωση της ΕΕ στο σύνολό της να βοηθήσει την Κύπρο να αναπροσανατολίσει την οικονομία της, πέρα των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα της χορηγήσει.

Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup επικρίνει έντονα τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Κύπρος, λέγοντας ότι τον έκανε να αισθανθεί ντροπή το γεγονός ότι οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν ωσάν να ήταν όλοι «συμμορίτες και γκάνγκστερ». Επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες από τα πλακάτ που περιέφεραν κάποιοι στους δρόμους της Κύπρου και τα οποία παρουσίαζαν την καγκελάριο με ναζιστική στολή.
«Θα πρέπει να συζητούμε μεταξύ μας, παρά να μιλούμε ο ένας για τον άλλο», παρατήρησε ο λουξεμβούργιος πολιτικός.
Πηγές: skai, iefimerida
Από το Blogger.