Header Ads

ΕΦΕΤ: Νέο περιστατικό ανίχνευσης αλογίσιου κρέατος σε προϊόν

Με βάση τα νεότερα αποτελέσματα των Εργαστηριακών δοκιμών που έχουν δρομολογηθεί, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι βρέθηκε θετικό σε τεστ DNA αλόγου ένα (1) επιπλέον δείγμα, ύστερα από αντίστοιχους ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ» με την εμπορική επωνυμία «Παραδοσιακά Αλλαντικά ΑΝΑΝΙΑΔΗ», το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΑΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΑΒΕΕ» με έδρα Αιγάλεω Αττικής, για λογαριασμό της επιχείρησης «ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» με έδρα την Καβάλα. Το εν λόγω προϊόν δεν είχε διακινηθεί και δεσμεύτηκε ολόκληρη η ποσότητα στις αποθήκες της εταιρείας «ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» στην Καβάλα ύστερα από άμεσες ενέργειες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΦΕΤ.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους Έλληνες καταναλωτές ότι όσον αφορά τους μέχρι σήμερα εργαστηριακούς ελέγχους, σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας, έχουν ληφθεί εκατό δέκα πέντε (115) δείγματα που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τριάντα εννέα (39) δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί έχουν υπάρξει συνολικά πέντε (5) θετικά δείγματα.

Επισημαίνεται ότι ο ΕΦΕΤ και η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας, συνεχίζουν να πραγματοποιούν ελέγχους σχετικά με την ύπαρξη DNA αλόγου σε διάφορα τρόφιμα. Στην περίπτωση και άλλων θετικών αποτελεσμάτων θα παρθούν άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.
Από το Blogger.