Header Ads

Αναζήτηση εθελοντών από το συσσίτιο απόρων δημοτών του Δήμου Κοζάνης

Το συσσίτιο του Δήμου Κοζάνης, στην προσπάθεια του να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για σίτιση απόρων και μοναχικών ατόμων που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους βιοτικές ανάγκες, καλεί όσους επιθυμούν να στηρίξουν εθελοντικά την προσπάθεια του, να ενώσουν τις δυνάμεις μαζί του στον αγώνα κατά της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Οι εθελοντές του συσσιτίου αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο:

· στο καθημερινό μαγείρεμα του φαγητού,

· στη διανομή του στους δικαιούχους,

· στη λειτουργία του χώρου και

· στη συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης από επιχειρήσεις και πολίτες που στηρίζουν την προσπάθεια.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το συσσίτιο λειτουργεί από το 2004, με ιδίους πόρους του Δήμου Κοζάνης. Δικαιούχοι του συσσιτίου είναι οι δημότες-μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Κοζάνης, οι οποίοι επιλέγονται κατόπιν εισηγήσεων του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, στη βάση ενός συνόλου συνδυαστικών κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, όπως: οικογενειακή, οικονομική, περιουσιακή, εργασιακή κατάσταση, συνθήκες στέγασης και προβλήματα υγείας.

Σήμερα, το συσσίτιο του Δήμου Κοζάνης παρασκευάζει καθημερινά 120 μερίδες φαγητού. Από αυτές οι 40 μερίδες παραλαμβάνονται από τους δικαιούχους από το χώρο του συσσιτίου, ενώ οι 42 διανέμονται, με υπηρεσιακά οχήματα, σε ανθρώπους εντός της πόλης της Κοζάνης και οι 38 στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Κοζάνης.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν εθελοντικά την προσπάθεια του συσσιτίου, μπορούν να προσέρχονται στο χώρο του συσσιτίου, το οποίο στεγάζεται στην οδό Ν. Πλακοπίτη 11 (κτίριο 40 μάρτυρες), ώστε να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2461042257.
Από το Blogger.