Header Ads

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Καθαρά Δευτέρα στην Πτολεμαΐδα - Μήνυμα από την Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών

Καθαρά Δευτέρα 2013
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ – ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ήμασταν όλοι εκεί, στο πάρκο εκτάκτων αναγκών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων της περιοχής και η Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας ανέβασαν ψηλά - μαζί με τους δεκάδες χαρταετούς - το μήνυμα για μια ενωμένη κοινωνία απέναντι στην βαρβαρότητα και την ισοπέδωση.
Ταυτόχρονα ένας νέος θεσμός φαίνεται να εδραιώνει την παρουσία του στην Εορδαία της Αλληλεγγύης.
Το σύνθημα ¨Καθαρά Δευτέρα ημέρα των παιδιών και της αλληλεγγύης¨ έγινε ¨κοινωνικό σώμα¨ από εκατοντάδες συμπολίτες μας που ξαναβρήκαν το χαμόγελο και το κέφι τους.
Η πλουραλιστική σύνθεση της εκδήλωσης, οι μουσικές επιρροές από την λαογραφική παλέτα και τα σαρακοστιανά εδέσματα ήταν η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις των καιρών
Ήταν ένα βήμα μπροστά από την συνεχή υποχώρηση της κοινωνικής οπισθοδρόμησης. Το κράτημα των χεριών στον χορό ήταν το δέσιμο των ανθρώπων που μάχονται μαζί και μπορούν να διασκεδάσουν μαζί.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης από την βάση της κοινωνίας, η δυνατότητα του να σμίξουν οι πολιτιστικές συλλογικότητες σε έναν κοινό λόγο και μία κοινή δράση, ανοίγει μία άλλη προοπτική στο πολιτισμικό γίγνεσθαι της περιοχής.
Ταυτόχρονα η προθυμία και η προσφορά δεκάδων συμπολιτών για την διοργάνωση δημιουργεί την αισιοδοξία, ότι μαζί είναι καλύτερα από χώρια. Δημιουργεί την πεποίθηση ότι η συλλογική δράση είναι το αντίδοτο απέναντι στην απομόνωση και τις ατομικές λύσεις.
Η Καθαρά Δευτέρα από δω και στο εξής θα είναι ταυτισμένη με θέληση της Εορδαίας να ξεπεράσει τις δυσκολίες, να απαντήσει ενωμένη απέναντι στην κοινωνική καταστροφή.
Και στον συμβολισμό της ημέρας που είναι η σωματική και πνευματική κάθαρση, προστέθηκε ένας άλλος συμβολισμός για την αλληλεγγύη και τα παιδιά που γράφηκε σαν επίλογος σε έναν διάστικτο από χαρταετούς Εορδαϊκό ουρανό.
-Να βγούμε από την απομόνωση, να ξαναγίνουμε άνθρωποι, να ξαναγίνουμε κοινωνία.
Σε αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί.

Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας

Καθαρά Δευτέρα 2013

Καθαρά Δευτέρα 2013

Καθαρά Δευτέρα 2013

Καθαρά Δευτέρα 2013

Καθαρά Δευτέρα 2013

Καθαρά Δευτέρα 2013

Καθαρά Δευτέρα 2013

Καθαρά Δευτέρα 2013

Καθαρά Δευτέρα 2013


ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ - ΉΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
Την Καθαρά Δευτέρα ημέρα του πνευματικού και σωματικού καθαρμού, την ημέρα της αλληλεγγύης και των παιδιών, την ημέρα που ο συμβολισμός του χαρταετού δεν είναι παρά η ανάταση της ψυχής προς τον ουρανό...
Ήμασταν όλοι εκεί μαζί.
Στις προκλήσεις των καιρών της οικονομικής κρίσης και των όσων γίνονται στην πατρίδα μας είδαμε την κοινωνία στην περιοχή μας να κάνει ένα βήμα εμπρός ενωμένη.
Ένας νέος θεσμός γεννιέται με την συνεργασία και την αλληλεγγύη συλλόγων και ομάδων της Εορδαίας:
Βλατσιωτών, Μικρασιατών, Κρητών και φίλων Κρήτης, Ενάντια στις εξαρτήσεις, Καρκινοπαθών, Τριτέκνων, Δασκάλων, ΑΜΕΑ, ΜΟΠ, Ηπειρωτών, Τρoβαδούρων, Καϊλαρίστας, Εικαστικών Άρης Γαρουφαλίδης, Κυνηγών, Εθελοντική Διασωστική Ομάδα, Ποντίων, Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας
Και με την σημαντική βοήθεια των καταστημάτων:
Σ/Μ CENTRO, Σ/Μ ΕΔΕΜ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΣ ΕΠΕ, ΚΤΗΜΑ Δ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ, ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ, ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΤΖΙΜΙΚΑΣ, ΟΠΟΡΟΠΩΛΕΙΟ ΤΣΑΚΙΡΗΣ Κ., ΟΠΟΡΟΠΩΛΕΙΟ ΜΟΥΖΙΡΑΚΗΣ, ΟΠΟΡΟΠΩΛΕΙΟ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΠΟΡΟΠΩΛΕΙΟ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ Π., Gustozo Catering, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΛΜΟΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, ΕΥ ΤΡΟΦΟ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ, ΚΑΒΑ ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗΣ, ΣΕΛΙ ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ Χ –ΧΑΡΙΤΩΝ Ζ, ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ ΥΦΑΣΜΑΤΑ και Κος ΤΑΚΗΣ (προσέφερε καραμελωμένα μήλα στα παιδάκια).

Επίσης, το ¨ΟΠΟΡΟΠΩΛΕΙΟ ΚΟΤΙΚΑ¨.
Από το Blogger.