Header Ads

Τι απάντησε το Υπουργείο Εξωτερικών στην ερώτηση του Γ. Κασαπίδη για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Την ανάγκη ξεκάθαρης και θαρραλέας στάσης της Ελληνικής Κυβέρνησης έναντι των Γερμανών, σχετικά με τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τη χώρα μας, για τις καταστροφές και λεηλασίες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τονίζει με δηλώσεις του ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, μετά την απάντηση που εδόθη σε ερώτησή του από το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Δε γίνεται αναφορά σε στοχευμένες ενέργειες της ελληνικής πλευράς, τόσο σε διμερές, όσο και σε διεθνές επίπεδο και σαφές χρονοδιάγραμμα των δράσεων αυτών, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αυτών αποζημιώσεων προς τον ελληνικό λαό», σχολίασε ο κ. Κασαπίδης σχετικά με το περιεχόμενο της απάντησης που έλαβε στην ερώτησή του.

«Στην παρούσα συγκυρία η καθολική, πιο οργανωμένη, εντονότερη και πιο πιεστική διεκδίκηση επίλυσης του ζητήματος κρίνεται επιβεβλημένη για την ηθική και ιστορική δικαίωση της πατρίδας, αλλά και για την ελάφρυνση της χώρας από το δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος.

Άλλωστε οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις έχουν αναγνωριστεί και από τους Γερμανούς ηγέτες, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει τεθεί επί τάπητος συγκεκριμένο σχέδιο για την καταβολή των σημαντικών χρηματικών ποσών που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα», τόνισε ο βουλευτής, επισημαίνοντας ότι το θέμα θα συνεχίσει να τον απασχολεί μέχρι να λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις και συγκεκριμένο σχέδιο δράσεων για τη διεκδίκηση των δίκαιων αυτών αποζημιώσεων υπέρ του ελληνικού λαού.

Ως προς τη διεκδίκηση των κλεμμένων αρχαιοτήτων και άλλων θησαυρών από τα κατοχικά στρατεύματα το Υπ. Εξωτερικών μεταθέτει την ευθύνη στο Υπ. Πολιτισμού, προς το οποίο ο κ. Κασαπίδης θα απευθύνει εκ νέου σχετικό ερώτημα.

Ακολουθεί η απάντηση του Υπ. Εξωτερικών στην υπ. αριθμόν ερώτηση (Αρ. Πρωτ.:7136/13.02.13) του βουλευτή Κοζάνης Γ. Κασαπίδη.



Από το Blogger.