Header Ads

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κοζάνη

Συνάδελφοι/σες
Αντιμέτωποι με το σοβαρό πρόβλημα που αφορά την μεταφορά τους στα σχολεία μας, βρίσκονται πολλοί μαθητές μας και οι οικογένειές τους.

Κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση τώρα φορτώνουν σε χιλιάδες οικογένειες το βάρος της μεταφοράς των παιδιών στα σχολεία. Το ''Νέο Σχολείο'' που ευαγγελίζονται εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις της χώρας έχει δώσει κιόλας τα χειρότερα δείγματα του.
Η τρικομματική κυβέρνηση αντί να φροντίσει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την παιδεία όπως επαρκείς χρηματοδότηση και κάλυψη όλων των καινών με εκπαιδευτικό προσωπικό, με την ακολουθούμενη πολιτική τους, βάζουν φραγμούς στην μόρφωση με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα παιδιά φτωχών οικογενειών να εγκαταλείπουν το σχολείο.
Καλούμε την πολιτική μας ηγεσία να αναλάβει την ευθύνη της δημόσιας και δωρεάν μετακίνησης των μαθητών. Καμία επιβάρυνση στους γονείς. Να δοθούν τώρα τα απαραίτητα χρήματα για να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα.
Καλούμε 15μελή συμβούλια των μαθητών και όλους τους γονείς, ανεξάρτητα αν τα παιδιά τους μετακινούνται ή όχι να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης την Πεμπτη 7-3-2013 και ώρα 12:00 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κοινό αγώνα με τους μαθητές και τους γονείς να συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση.
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ για το λόγο αυτό προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 7-3-2013 και από 11:00 έως 14:00.

Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ


---

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης-ΕΛΜΕ Κοζάνης

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Κοζάνης την Πέμπτη 7/3/2013 και ώρα 12:00 διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης με αφορμή το θέμα της μεταφοράς των μαθητών καθώς και για τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν την παιδεία. Πιστεύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον, καλούμε όλο τον κόσμο να συμπαρασταθεί σε αυτή μας την προσπάθεια, με παρουσία την Πέμπτη στις 12:00 η ώρα. Ο αγώνας δεν είναι προσωπικός μας αφορά όλους.

---

ΣΥΡΙΖΑ Επιτροπή Παιδείας Κοζάνης: Πανκοζανίτικη κινητοποίηση για την παιδεία

Η κυβέρνηση εμπαίζει το λαό της Κοζάνης και όλης της Δυτικής Μακεδονίας. Με διάφορα τεχνάσματα και δημιουργώντας ενδοπεριφερειακές αντιθέσεις επιχειρεί την υποβάθμιση της περιοχής μας.

Τα «μαγειρέματα» με το σχέδιο Αθηνά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση οδηγούν ουσιαστικά στο κλείσιμο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στη συρρίκνωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα υποβαθμίζει και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας, με τη μειωμένη χρηματοδότησή τους για τα λειτουργικά έξοδα, με τα κενά εκπαιδευτικών που οδηγούν στο χάσιμο χιλιάδων ωρών διδασκαλίας, με τις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων έτσι ώστε να «στοιβάζονται» οι μαθητές στις τάξεις, με το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών.

Δυστυχώς στον εμπαιγμό αυτό βοήθησαν και οι βουλευτές της περιοχής μας που στηρίζουν την συγκυβέρνηση αλλά και τοπικοί άρχοντες που κινήθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Με το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου» εξυπηρέτησαν τοπικισμούς και μικροσυμφέροντα.

Απέναντι σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση ο λαός της περιοχής μας πρέπει να αντιδράσει. Ξεπερνώντας αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή να απαιτήσει :

Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με αυτοτέλεια, αυτοδύναμα και ενισχυμένα ( η επιστημονική κοινότητα έχοντας τον πρώτο λόγο σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας και με περιφερειακή λογική ας αποφασίσουν για το που θα λειτουργεί το κάθε τμήμα).
Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα λειτουργούν με πληρότητα σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές.
Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.



Επιτροπή παιδείας

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης


---


Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο – Π.Α.ΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ, ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εργαζόμενοι, -ες, άνεργοι, -ες, νέοι και νέες

Η διακοπή της μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο με ευθύνη της αντεργατικής-αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει οδηγήσει χιλιάδες παιδιά της περιοχής μας να στερούνται του δικαιώματος πρόσβασης στην εκπαίδευση. Η στάση της κυβέρνησης έχει σαν στόχο να μεταφέρει, με τον έναν ή άλλο τρόπο, την ευθύνη και το οικονομικό κόστος της μετακίνησης των μαθητών στους εργαζόμενους και άνεργους γονείς, να τους αναγκάσει να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους επιβαρύνοντας παραπέρα το ήδη λεηλατημένο εισόδημά τους από τις αντιλαϊκές-αντεργατικές πολιτικές τόσο της συγκυβέρνησης όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η κυβερνητική στάση είναι βαθιά αντιδραστική, απόλυτα ταξική και δεν είναι άσχετη από τη γενικότερη αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης ενώ εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό της στόχο για μεταφορά αρμοδιοτήτων και ευθυνών του κράτους στην τοπική διοίκηση και τους πολίτες ή/και να τις αποποιηθεί εντελώς μετατρέποντάς τες σε εμπορεύματα και υπηρεσίες προς αγορά.

Δεν είναι επίσης άσχετη και συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή της αυτόνομης, ανταγωνιστικής σχολικής μονάδας, του "νέου" σχολείου της αγοράς που σημαντικό μέρος των λειτουργιών του θα εναπόκειται στην ευθύνη της "τοπικής κοινωνίας".

Οι εξελίξεις στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών εντάσσονται στα πλαίσια της πλήρους αποκέντρωσης μέχρι και τη διάσπαση του ενιαίου της εκπαίδευσης και της ραγδαίας ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης.

Καλούμε όλους τους γονείς εργαζόμενους κι άνεργους, ανεξάρτητα αν τα παιδιά τους μετακινούνται ή όχι να πάρουν μέρος στη διαδήλωση της Πέμπτης διεκδικώντας την απρόσκοπτη, ασφαλή, δωρεάν και δημόσια μετακίνηση των μαθητών προς κι από τα σχολεία.

Επίσης καλούμε και τα όργανα έκφρασης των μαθητών (15μελή) να συμμετέχουν ενεργά στην διαδήλωση την Πέμπτη 7 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Ζητούμε άμεσα

1. Την απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους.

2. Την αποπληρωμή των μεταφορέων.

Κοζάνη, 06/03/2013

Τα Σωματεία:
Οικοδόμων & συναφών επαγ/λμάτων , Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οδηγών,
Γουνεργατών, Εργατοτεχνιτών κι Εργαζομένων στην Ενέργεια, Συνταξιούχων ΙΚΑ

Από το Blogger.