Header Ads

Ακραία πολιτική ή πολιτική των άκρων (του Ν. Πολυχρονιάδη)

Πολυχρονιάδης Νικόλαος - Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΜΕ ΕορδαίαςΑυτοί που αυτοαποκαλούνται πατριώτες, ισχυρίζονται ότι λειτουργούν για το καλό της χώρας, θεωρούν ότι μόνο αυτοί μόνο έχουν εθνικό σχέδιο σωτηρίας, δηλώνουν αντιμνημειακοί, αλλά ταυτόχρονα θεωρούν μονόδρομο την εφαρμογή της πολιτική των μνημονίων. Μιλούν υποκριτικά για θυσίες του λαού, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτοί αποφασίζουν και εξαναγκάζουν τον λαό σε θυσίες.
Οι σπόνσορές τους ΔΝΤ και ΕΚΤ δηλώνουν με επίσημες εκθέσεις τους ότι τα μέτρα που παίρνονται είναι υφεσιακά, δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα αντίθετα θα αυξηθεί την ανεργία, η φτώχεια και δυστυχία. Αλλά μέχρι να φτάσουμε σε κοινωνική έκρηξη θα πρέπει να εφαρμόζονται. Η λογική του πειράματος ας δοκιμάσουμε και μετά θα βγάλουμε συμπεράσματα.

Ποιοι τελικά μας κυβερνούν ; ένα συνονθύλευμα, από δεξιούς και αριστερούς, που άλλα λέγανε προεκλογικά, και άλλα πράττουν σήμερα ; Είναι υπηρέτες ξένων δανειστών που απλά υλοποιούν εντολές από άνωθεν ; ή μήπως απλά είναι οι ίδιοι που κυβερνούν εδώ και δεκαετίες !

Διαλύουν καθημερινά με μέτρα και πολιτικές αποφάσεις Υγεία και Παιδεία και κοινωνία.

Ξεπουλούν όσο – όσο την δημόσια περιουσία, και καλούν ξένους και ντόπιους επενδυτές να έρθουν να παραλάβουν αεροδρόμια. Λιμάνια, νησιά, δημόσιες επιχειρήσεις, ορυκτό πλούτο και να κάνουν μπίζνες. Την ίδια στιγμή οδηγούν το δυναμικότερο τμήμα της νεολαία μας σε μετανάστευση. Ισχυρίζονται κατά τα άλλα ότι αγωνίζονται για το καλό όλων μας.

Για τους εργαζόμενους συρρικνώνουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Για να γίνουμε ανταγωνιστικοί όπως οι εργαζόμενοι σε άλλες χώρες. Με εύκολή, φθηνή, ανασφάλιστη εργασία.

Με υπερφορολόγηση, φτωχοποιούν όλα τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Εφαρμόζουν μια ακραία αντιλαϊκή και ανθελληνική πολιτική, και ταυτόχρονα μιλούν για πολιτικά άκρα που ευθύνονται για την σημερινή άσχημη κατάσταση που έχουμε περιέλθει.

Όταν κουράζονται να δηλώνουν, ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα, αποφασίζουν να τα ψηφίσουν.

Νοιάζονται, τόσο πολύ για τους ανέργους και τους συμπονούν, και ενδιαφέρονται για την δραματική κατάσταση τους, πρακτικά δεν κάνουν απολύτως τίποτα, το αντίθετο μειώνουν ή κόβουν το επίδομα ενεργείας και τους φορολογούν. Ταυτόχρονα απειλούν τους προνομιούχους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται με απώλεια της εργασίας με εφεδρεία, διαθεσιμότητα, απόλυση.

Με σιδερένια πυγμή, τρομοκρατία, εκφοβίζουν και επιτίθενται στην εκπαίδευση και την διαλύουν καθημερινά με περικοπές, συμπτύξεις, καταργήσεις, αύξηση ωραρίου, δήθεν αξιολόγηση, ελαστικό ωράριο, εξαθλίωση των εκπαιδευτικών, αδιαφορώντας για τους μαθητές και τους γονείς. Προωθούν την υποβάθμιση της διδασκαλίας, συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Η Ελληνική κοινωνία αλλάζει καθημερινά, χειροτερεύουν όλα, εκτός από την ψυχή μας που κρατά την ελπίδα ζωντανή, με εκδηλώσεις και πράξεις αλληλεγγύης, αυτοοργάνωση και δυνάμωμα των κοινωνικών αντανακλαστικών για να αντιμετωπίσουμε το αύριο.

Όλοι αγωνιούμε και σκεπτόμαστε, τι θα γίνει ; που θα φτάσει η κατάσταση ;

Την λύση θα την δώσουμε όλοι μαζί, με ενωτικό συνεχή παλλαϊκό αγώνα, με στόχο την ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου που μας οδηγεί στην καταστροφή.

Θα αγωνιστούμε για το μέλλον των μαθητών μας και της νεολαίας μας, της πατρίδας μας.

Πολυχρονιάδης Νικόλαος
Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΜΕ Εορδαίας
Από το Blogger.