Header Ads

Απάντηση στην ερώτηση του Γ. Κασαπίδη για το εκπτωτικό Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. στις μεγάλες επιχειρήσεις

Κατηγορηματικά αντίθετος με την υπάρχουσα εκπτωτική πολιτική ύψους 30% και 60%, για το τμήμα ακινήτων άνω των 1000τ.μ. και 2000τ.μ. αντίστοιχα, στον υπολογισμό του συντελεστή κατά την επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., δηλώνει ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης, μετά την απάντηση που δόθηκε σε ερώτησή του από το Υπουργείο Οικονομικών.

«Διαφωνώ με τη λογική της διατήρησης της αδικίας από τη νέα Κυβέρνηση εις βάρος των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα καταστήματα άνω των 1000 και 2000 τ.μ. ανήκουν κυρίως σε πολυεθνικούς ομίλους, είναι προφανές ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι επωφελούνται αυτών των υψηλών εκπτώσεων. Παράλληλα με την πολιτική μαζικών εισαγωγών διαφόρων προϊόντων που ακολουθούν, στραγγαλίζουν την εγχώρια παραγωγή, με την εύνοια μάλιστα της ελληνικής πολιτείας!!!

Άρα με το μέτρο αυτό πλήττονται όχι μόνο οι εμπορικές αλλά και οι παραγωγικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ελληνικών προϊόντων. Οι επιχειρήσεις αυτές, παρά τη δραματική μείωση του τζίρου τους και τη λειτουργία στα όρια αντοχή τους, καλούνται να αντιμετωπίσουν και τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που αυτές οι εκπτώσεις δημιουργούν εις βάρος τους.

Εάν η κυβέρνηση επιμένει στην έκπτωση του ειδικού τέλους για τα επαγγελματικά ακίνητα άνω των 1000 και 2000 τ.μ., τότε ας αναθεωρήσει ριζικά προς τα κάτω, τη σκανδαλώδη αυτή έκπτωση κατά 30% και 60% αντίστοιχα που ήδη εφαρμόζεται. Η αιτιολογία που επικαλούνται οι εμπνευστές του μέτρου ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις συμβάλλουν στην αναπτυξιακή πολιτική της χώρας, είναι ευθέως αντίθετη και άδικη με το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που συμβάλλουν αποφασιστικά στην ισόρροπη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη στη χώρα μας.»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ
Από το Blogger.