Header Ads

Αιμοδοσία στην θρακική εστία (φωτογραφίες)

Την 9η κατά σειρά αιμοδοσία, πραγματοποίησε η Θρακική Εστία Εορδαίας (Θ.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, της Ε.Τ.Ε. – Δ.Ε.Η. και το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013.

Από το απόγευμα, ως αργά το βράδυ, οι αιμοδότες προσήλθαν στο χώρο του Συλλόγου, όπου οργανωμένο συνεργείο, με γιατρούς, νοσηλευτές και αφού προηγηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις, οι αιμοδότες, προχωρούν στην διαδικασία της αιμοδοσίας. Μια πράξη, που διαρκεί 10 λεπτά, που όμως επιβεβαιώνει την καλή υγεία, του αιμοδότη και παράλληλα σώζει μια ζωή.

Η Θ.Ε.Ε. σύμφωνα με τον Πρόεδρό της κ. Λιβέριο Πασχαλίδη «συμμετέχει και συνεισφέρει σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια, για ευαισθητοποίηση των μελών και των φίλων της, για προσφορά αίματος, που έχει ως στόχο, τους ίδιους, εφόσον χρειαστεί και υπάρχει ανάγκη. Ευρύτερα όμως η αιμοδοσία της Θ.Ε.Ε. είναι μια κοινωνική προσφορά προς όλους τους συμπολίτες μας και όχι μόνο. Ο άνθρωπος, που είναι εθελοντής στην αιμοδοσία, είναι διαθέσιμος σε κάθε μορφή εθελοντισμού».

Παρότι η ψυχολογία του κόσμου, τον τελευταίο καιρό δεν είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη και ο χειμώνας ενισχύει με τις ιώσεις, που είναι σε έξαρση, η προσέλευση των αιμοδοτών ήταν αρκετά ικανοποιητική.

Άλλωστε τα ωραιότερα πράγματα είναι… δωρεάν!


Για το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας
Νατάσσα Ν. Παύλου

Από το Blogger.