Header Ads

Η απάντηση του Σπύρου Κουταβά στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Απάντηση του δημοσιογράφου Σπύρου Κουταβά στο άρθρο «"Η αρπαχτή της δημοσιογραφίας" του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης»
«Επιμένουμε ότι το ΔΗΠΕΘΕ στα πλαίσια της παράστασης που ανεβάζει και σχεδόν με υποχρεωτικό τρόπο παρακολουθούν σχεδόν 5.500 μαθητές μόνο από τον δήμο Κοζάνης θα μπορούσε να μειώσει το εισιτήριο σχεδόν στο ήμισυ.


Ο κ. Καραχισαρίδης ισχυρίζεται ότι δεν προβαίνει στην παραπάνω μείωση γιατί δεν θα βγαίνει Οικονομικά η παράσταση. Ο κ. Καραχισαρίδης δεν πρωτοτυπεί. Επαναλαμβάνει την αποτυχημένη επωδό και την εύκολη δικαιολογία όσων έχουν αναλάβει την διαχείριση Οικονομικών σε οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα την τελευταία 20 ετία. Δεν μπορούμε να μειώσουμε το κοστολόγιο των υπηρεσιών που προσφέρουμε γιατί δεν «βγαίνουμε οικονομικά». Γνωρίζουμε όλοι που οδήγησε αυτή η νοοτροπία. Ο κ. Καραχισαρίδης το αγνοεί;

Πρότεινε να δώ τα λογιστικά βιβλία για να αποδείξει του λόγου το αληθές! Ας μην ξεχάσω την επόμενη φορά να πάρω μαζί και το Λογιστή μου για να ερευνήσει τα Έσοδα - Έξοδα της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ. Τα Οικονομικά της εκάστοτε παράστασης είναι θέμα κακής , επιπόλαιης, άστοχης η και ηθελημένης ενέργειας των όσων έχουν την Οικονομική διαχείριση. Ως εκ τούτου το θέμα αφορά τον κ. Καραχισαρίδη.

Οι εργαζόμενοι στο θέατρο δεν είναι δεύτερης κατηγορίας. Συμφωνούμε. Για τους πολίτες, τους γονείς των μαθητών θα μιλήσετε; Ένας στους τρείς μαθητές, από τους 5500 που πέρασαν τα σκαλοπάτια του ΔΗΠΕΘΕ , έχει άνεργο Πατέρα η Μητέρα και το εισόδημα της οικογένειας είναι πολύ κάτω από τα όρια της φτώχιας. Ο κ. Καραχισαρίδης και οι διοικούντες του ΔΗΠΕΘΕ το αγνοούν;

Ο κ. Καραχισαρίδης αν και άνθρωπος της τέχνης δυστυχώς δεν πρωτοτυπεί και σε άλλο σημείο. Στην προσπάθεια του να απαντήσει πέφτει στην παγίδα των υποδείξεων για το πώς ο δημοσιογράφος θα κάνει σωστά η όχι την δουλειά του. Πρόκειται για συνηθισμένη αντίδραση όσων δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν ευθύνες τους και τηνεντοπίζει κανείς κατά κύριο λόγο στο χώρο της απαξιωμένης πολιτικής.»
Σπυρος Κουταβας
Από το Blogger.