Header Ads

Δωρεάν Διανομή Τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε. – Πρόγραμμα έτους 2013

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 279/23460/ 22-02-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 414 Β)
καθορίζονται τα νέα κριτήρια επιλεξιμότητας των τελικών δικαιούχων και των φορέων εκπροσώπησής τους, για το πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων 2013 σε απόρους της Ε.Ε.. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Στο πρόγραμμα δύναται να συμμετάσχουν:


Οι Δήμοι όλης της χώρας.
Τα Ν.Π.Δ.Δ. στις αρμοδιότητες των οποίων υπάγεται η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (π.χ. Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, Δημοτικά Γηροκομεία, Βρεφοκομεία, κ.α.)
Τα Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για τα οποία, είτε βάσει των καταστατικών τους διατάξεων, είτε βάσει των τεκμηριωμένων δράσεων/ενεργειών τους κατά τα δύο τουλάχιστον προηγούμενα έτη, να προκύπτει φιλανθρωπική δραστηριότητα (π.χ. Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ΟΤΑ α΄ βαθμού, Μ.Κ.Ο, κ.α.).
Οι Ιερές Μητροπόλεις της χώρας για την άσκηση του φιλανθρωπικού έργου των ενοριών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς εκπροσώπησης δικαιούχων υποβάλλουν την τυποποιημένη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (Υπόδειγμα 1 του Παραρτήματος Ι), στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης έως 31-03-2013, η οποία συνοδεύεται με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά του Παραρτήματος Ι.

Μετά την ανάρτηση του οριστικού πίνακα των επιλέξιμων φορέων εκπροσώπησης, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι υποβάλλουν την τυποποιημένη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (Υπόδειγμα 1 του Παραρτήματος ΙΙ), μέσω αποκλειστικά ενός επιλέξιμου φορέα κατά το διάστημα από 1ης Μαΐου έως 31 Μαΐου, η οποία συνοδεύεται από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλου συμμετοχής από τους επιλέξιμους φορείς εκπροσώπησης δικαιούχων στην Δ.Α.Ο.Κ. η 15η Ιουνίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο 16 στον 1ο όροφο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και στα τηλέφωνα 2468022229 και 2461351416.

Από το Blogger.