Header Ads

Θωρακίζεται με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας η Δυτική Μακεδονία

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπέγραψε την πρόσκληση για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων ύψους 30.000.000,00 €. Οι προτάσεις που θα επιλεγούν προς ένταξη θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς Πόρους.


Δημοπρατήσεις Έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς
Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή η Προέγκριση Δημοπράτησης του έργου: «Ολοκλήρωση γέφυρας Νεστορίου με τις προσβάσεις» συνολικού προϋπολογισμού 1,100,000.00 ευρώ. Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν περιλαμβάνουν τη βελτίωση και κατασκευή του οδικού δικτύου μήκους 2 χλμ., την ολοκλήρωση της γέφυρας η οποία ήταν ημιτελής εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και τον καθαρισμό των δρόμων πρόσβασης προς τη γέφυρα. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013.

Επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπέγραψε την Προέγκριση Δημοπράτησης του έργου: «Κατασκευή της επαρχιακής οδού 12 στο τμήμα Πεύκο - Λιανοτόπι». Το έργο προϋπολογισμού 7.360.000,00 ευρώ είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνεται η βελτίωση χάραξης του δρόμου μήκους 12,24 χλμ. τριγωνικές επενδεδυμένες τάφροι, τοίχοι αντιστήριξης, σήμανση, τοποθέτηση πινακίδων και στηθαίων ασφαλείας.
Από το Blogger.