Header Ads

Πρώτο θέμα στο CNN οι ελλείψεις φαρμάκων στην Ελλάδα!

Διεθνώς ρεζίλι γίνεται για άλλη μια φορά η χώρα μας, καθώς το μεγάλο θέμα της έλλειψης φαρμάκων έγινε πρώτο θέμα στη διαδικτυακή σελίδα του CNN. Διαβάστε τι λέει το ρεπορτάζ.

Ως την άλλη άκρη του πλανήτη συζητείται πλέον το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων στην ελληνική αγορά καθώς ασχολείται πλέον και το διεθνές δίκτυο CNN. Με εκτενέστατο ρεπορτάζ από την Αθήνα, η ιστοσελίδα του CNN με εξαιρετικά μεγάλη επισκεψιμότητα σε διεθνές επίπεδο, αναφέρεται και με παραδείγματα στο Γολγοθά που περνούν οι Έλληνες ασθενείς στην προσπάθειά τους να βρουν τα απαραίτητα σκευάσματα.

Ελλείψεις που σχεδόν στο σύνολό τους οφείλονται στις χαμηλές τιμές που έχουν δοθεί στα φάρμακα με αποτέλεσμα να εξάγονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης καθώς εκεί η τιμή πώλησης είναι πιο συμφέρουσα. Το CNN επισημαίνει αναλυτικά τις συνθήκες που επικρατούν για τους Έλληνες ασθενείς ενώ αναφέρεται και σε δηλώσεις των Ελλήνων παραγόντων.

Ο διεθνές δίκτυο υπογραμμίζει ότι χιλιάδες Έλληνες ασθενείς έχουν παγιδευτεί σε έναν φαύλο κύκλο που σχετίζεται κυρίως με την ανεπάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της προς τους παρόχους.

Συνέπεια, ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες, όπως τονίζει το CNN, να έχουν περιορισμένες προμήθειες προς την Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα να παρατηρείται αύξηση στις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων από χονδρεμπόρους ενώ και τα φαρμακεία ψάχνουν για μετρητά ώστε να αγοράσουν σκευάσματα.
Από το Blogger.