Header Ads

Βιολογική ασπιρίνη με κρητική σφραγίδα!

Μία νέα ασπιρίνη… αλλά κρητικά, ήρθε για να για να αλλάξει άρδην όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την προστασία της υγείας μας από τα κρυολογήματα και την κοινή γρίπη. Η παρασκευή της είναι απλή αλλά αναμένεται θαυματουργή. Συγκεκριμένα αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο.

Η Ελληνική ασπιρίνη είναι πλέον γεγονός και αποτελεί παγκόσμια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Συγκεκριμένα συνδυάζει την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.

Εμπνευστές της ελληνικής ασπιρίνης είναι οι καθηγητές Ιατρικής Ηλίας Καστανάς και Χρήστος Λιονής από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης , καθώς επίσης και ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος. Επιπλέον για την παρασκευή της κάψουλας συμμετείχαν η Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Gallenica.

Το φυσικό αυτό συμπλήρωμα το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου της Κρήτης, στον τομέα της φαρμακολογίας, προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, ανακουφίζει από το κρυολόγημα, καταπολεμά την κοινή γρίπη, είναι αντιπυρετικό και έχει αναλγητικές ιδιότητες.

Μέσα στο 2013 αναμένεται η έγκριση του από τον ΕΟΦ καθώς και από τις ευρωπαϊκές αρχές και την αμερικανική FDA. Τέλος η τιμή πώλησής του δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1 ευρώ.

Ένας από τους κύριους εμπνευστές της νέας ασπιρίνης ο καθηγητής γενικής Ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας του Πανεπιστημίου της Κρήτης , Χρήστος Λιονής δήλωσε σχετικά στο «healthview» : « Πάρα πολλά χρόνια γνωρίζαμε την αξία των αρωματικών βοτάνων της Κρήτης που έχουν αντιοξειδωτική δράση. Σχετική μελέτη για τα αρωματικά βότανα της Κρήτης είχε παρουσιαστεί το 1999 από την ιατρική εφημερίδα «The lancet» . Έτσι γνωρίζοντας από την παράδοση αλλά και τα αρχαία κείμενα τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων, αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες ανθρωπολογικές μελέτες στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο. Διαπιστώσαμε ότι ιδίως οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των περιοχών αυτών είχαν γνώση της αξίας των αρωματικών βοτάνων. Μέσω των μελετών μας, είχαμε ενδείξεις λοιπόν ότι τα βότανα είχαν και αντιική δράση. Τα βότανα αυτά λοιπόν αποδείχτηκαν θεραπευτικά για το κρυολόγημα αλλά και για λοιμώξεις. Εν συνεχεία μαζί με τον κύριο Καστανά και τον κύριο Πυρίντσο προβήκαμε σε αρκετά πειράματα και διαπιστώσαμε ότι ή θεραπευτική αξία των βοτάνων εμφανίζεται ίδια ή και μεγαλύτερη με ένα πολύ γνωστό φάρμακο. Οι μελέτες αυτές κράτησαν περίπου δέκα χρόνια. Έτσι δημιουργήσαμε αυτό το νέο είδος ασπιρίνης , το οποίο είναι ένα μείγμα αρωματικών φυτών. Στην παρούσα φάση, περιμένουμε την κλινική δοκιμή, για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο της δοκιμής σε ανθρώπους. Αν όλα πάνε καλά θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2013, αρχικά όμως σαν φυτικό σκεύασμα και στο μέλλον, έπειτα από περισσότερες δοκιμές σαν φάρμακο».

Από το Blogger.