Header Ads

Καταργείται η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Πτολεμαΐδας;!

Αναστάτωση προξενεί στους κόλπους των αστυνομικών υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας η πρόθεση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας, καθώς η εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδίου σε καιρούς κρίσης μονάχα δυσάρεστες εξελίξεις μπορεί να φέρει για τις υπηρεσίες της αστυνομικής διεύθυνσης τόσο σε περιφερειακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Π.Ε. Κοζάνης, αλλά κυρίως για την ασφάλεια των πολιτών.

Έντονη μάλιστα είναι η φημολογία μεταξύ των αστυνομικών της Π.Ε. Κοζάνης περί επικείμενης κατάργησης τμημάτων, όπως των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης που οδεύουν γενικότερα σε κλείσιμο, συγχώνευσης τμημάτων, ακόμα και κατάργησης της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Πτολεμαΐδας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησε πριν λίγο καιρό από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να καταθέσει τις προτάσεις του ενόψει της κατάρτισης σχεδίου αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. απευθύνθηκε με τη σειρά του στην ΠΟΑΣΥ (Ομοσπονδία των Αστυνομικών Υπαλλήλων) ζητώντας να καταθέσει τις δικές της προτάσεις για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών και η ΠΟΑΣΥ προκειμένου να καταρτίσει την πρότασή της απευθύνθηκε στις κατά τόπους ενώσεις των Αστυνομικών και ζήτησε τις δικές τους προτάσεις για κάθε περιφερειακή ενότητα, με ζητούμενο πάντα την εξοικονόμηση πόρων και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ε. Κοζάνης Αθανάσιος Γκλαβίνας, σχολιάζοντας τις φήμες που θέλουν με την επικείμενη αναδιάρθρωση να συγχωνεύονται το αστυνομικό τμήμα με το τμήμα ασφαλείας Πτολεμαΐδας και το τμήμα τροχαίας και να καταργείται η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Πτολεμαΐδας είπε ότι η Ένωση θα αντιταχθεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς αυτή τη στιγμή υπηρετούν στην Υποδιεύθυνση Πτολεμαΐδας 120-125 αστυνομικοί «οι οποίοι τα βγάζουν πέρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος συγχώνευσης τμημάτων ή κατάργησης της Υποδιεύθυνσης. Πόσο μάλλον που στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο και δεν επιβαρύνει την ΕΛ.ΑΣ. με ενοίκια».

Περισσότερα στην εφημερίδα «Πτολεμαΐος»
Από το Blogger.