Header Ads

Κοζάνη: Προσοχή στους εράνους «απάτης»

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης εφιστά την προσοχή στους πολίτες, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί απόπειρες εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι ζητούν χρήματα, προσποιούμενοι ότι διενεργούν εράνους για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς ή ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υγείας και οικονομικά προβλήματα είτε οι ίδιοι, είτε κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο. Τελευταία, κάποιοι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουμε ακόμη και το όνομα της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Τονίζουμε κατηγορηματικά ότι το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης, δεν έχει καμία σχέση με παρόμοιες διαδικασίες συγκέντρωσης χρηματικών ποσών και σε καμία περίπτωση δεν θα προέβαινε σε παρόμοιες πρακτικές.

Οι πολίτες, ωστόσο, θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων και συγκεκριμένα:

· Να μην πείθονται εύκολα

· Να ζητούν μπλοκ αποδείξεων-δωρεών του σωματείου ή του συλλόγου θεωρημένα από την εφορία ή από δημόσιο φορέα (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ή Δήμο Κοζάνης)

· Σε περίπτωση που κόβεται απόδειξη να παρατηρούν τι αναγράφεται πάνω σ’ αυτήν

· Να παραπέμπουν τους ανθρώπους αυτούς για περαιτέρω υποστήριξη στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης

Για περισσότερες πληροφορίες για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, αλλά και για την παραπομπή ανθρώπων που πραγματικά χρειάζονται υποστήριξη, μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, του Δήμου Κοζάνης στη διεύθυνση Δημοκρατίας 27 ή να καλείτε το τηλέφωνο 2461351104.
Από το Blogger.