Header Ads

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επέτρεψε στην Χρυσή Αυγή να καταθέσει στεφάνι

Καταγγελία από την Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης:
Καταγγέλλουμε την απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να επιτρέψει στην Χρυσή Αυγή να καταθέσει στεφάνι κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Κοζάνη, αμαυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την επέτειο. Ευθύνες έχουν και η Δημοτική αρχή και όλοι όσοι ανέχτηκαν αυτή την εξέλιξη. Καταγγέλλουμε επίσης την τραμπούκικη επίθεση της αστυνομίας. Δεν ανεχόμαστε την τρομοκρατία σε βάρος του λαού.

Η Χρυσή Αυγή, ένα ξεκάθαρα φασιστικό μόρφωμα με ενσωματωμένα τα χαρακτηριστικά του ναζισμού στις δομές και τις επιδιώξεις της, είναι ένα εργαλείο του αστικού πολιτικού συστήματος που αξιοποιείται και χρησιμοποιείται σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μια παρασύρει με συνειδητά ψέματα και από την άλλη τρομοκρατεί απροκάλυπτα. Και στις δύο αυτές μορφές της δράσης της στόχοι της είναι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενώ ωφελημένοι βγαίνουν η αστική τάξη και το μεγάλο κεφάλαιο, των οποίων τα συμφέροντα, πότε φανερά και πότε ύπουλα, η Χρυσή Αυγή προστατεύει και υπηρετεί.

Καταγγέλλουμε τους υμνητές του Χίτλερ, του Μεταξά και των ελλήνων συνεργατών των δυνάμεων κατοχής για τις σύγχρονες ρατσιστικές αθλιότητες που με εγκληματικές μεθόδους διαπράττουν καθημερινά ενάντια στους μετανάστες εργάτες.

Καταδικάζουμε τις δόλια παραπλανητικές πρακτικές τους που, ενώ στηρίζουν την πιο στυγνή εκμετάλλευση των ελλήνων εργατών, στήνοντας τα δουλεμπορικά γραφεία του σήμερα, επιχειρούν να ναρκώσουν τη συνείδηση των εργαζόμενων με το παραμύθι της ταξικής συνεργασίας και της εθνικής ομοψυχίας.

Απομονώνουμε, αντιπαλεύουμε ιδεολογικά, την υποκριτική και ψευδεπίγραφη τακτική τους για δήθεν κοινωνική αλληλεγγύη στους αναξιοπαθούντες, που εμφανίζεται με τη μορφή της ελεημοσύνης και του τραμπουκισμού ταυτόχρονα.

Η βοηθητική συμμετοχή των γυναικών στις δράσεις της Χρυσής Αυγής δεν συνιστά κατά κανένα τρόπο καθιέρωση της ισότιμης θέσης τους μέσα στο φασιστικό σύμπαν το οποίο, από την αρχή της διαμόρφωσής του, είχε αντιδραστική άποψη για το ρόλο τους. Αποκαλύπτουμε την πραγματική θέση που επιφυλάσσει, η ιδεολογική αντίληψη του φασισμού και του ναζισμού, στις γυναίκες ως εργαλεία αναπαραγωγής της «φυλής». Παλεύουμε αποφασιστικά ώστε καμιά γυναίκα από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μην πέσει θύμα μιας τέτοιας σκοταδιστικής και επικίνδυνης ιδεολογίας.

Μέσα από το οργανωμένο ταξικό εργατικό και ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και οι σύλλογοι, οι ομάδες μέλη της θα συνδράμουν ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε είδους δράση της Χρυσής Αυγής, η απόλυτη καταδίκη της στη συνείδηση των εργαζόμενων, μέχρι την οριστική εξαφάνισή της, παλεύοντας ενάντια στο σύστημα που τη γεννά.

Αυτό το ναζιστικό μόρφωμα δεν έχει θέση στις γιορτές μνήμης και τιμής των αγώνων του λαού για λευτεριά. Ο φασισμός/ναζισμός είναι αποδεδειγμένα εχθρός του λαού.

Οι λαϊκές επαναστάσεις κι οι απελευθερωτικοί αγώνες του λαού καμιά σχέση δεν έχουν με τους υμνητές του Μεταξά, του Χίτλερ, της Χούντας και του δοσιλογισμού.


Κοζάνη, 26/3/2013
Από το Blogger.