Header Ads

Σε ποιον λέει η Χρυσή Αυγή Δυτικής Μακεδονίας «Θα νιώσεις την καυτή μας ανάσα»

Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής Δυτικής Μακεδονίας: 
«Πρόσφατα, όπως διαβάζουμε στα τοπικά ΜΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας και βλέπουμε στους δρόμους και τα πάρκα των πόλεων και των χωριών μας, διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι πληθαίνουν τα κρούσματα με δολοφονημένα αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά από φόλες, τις οποίες ρίχνουν επίτηδες κάποιοι σιχαμένοι άθλιοι "άνθρωποι".


Πέρα από τον κίνδυνο να δηλητηριαστεί και κάποιο μικρό παιδί από το δολοφονικό δηλητήριο, δεν αρμόζει σε πολιτισμένες κοινωνίες αυτή η εικόνα, να σπαρταρούν σκυλιά και γάτες στους δρόμους, στις πλατείες και τα πάρκα.

Περιστατικά πριν λίγες μέρες στο κέντρο της Πτολεμαΐδας (6 σκυλιά), στην Καστοριά (5 σκυλιά το Γενάρη στη Μεσοποταμία, 3 πριν λίγες εβδομάδες στην Καστοριά), στην Κοζάνη (Οκτώβριος και Δεκέμβριος), στο Αμύνταιο Φλώρινας καθώς και στη Σιάτιστα όπου σε φάρμα γουνοφόρων ζώων θανατώθηκαν πριν 1 μήνα με φόλα τα σκυλιά που φύλαγαν το χώρο, όλα αυτά και όσα έχουν γίνει κατά καιρούς, αδυνατεί να τα συλλάβει ο νους ενός λογικού ανθρώπου.

Γεγονός είναι ότι σε καμία από τις πόλεις τις Περιφέρειας μας δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι (Κυνοκομία, χώροι φιλοξενίας αδέσποτων ζώων κλπ.) προκειμένου να μην τριγυρίζουν ανεξέλεγκτα τα αδέσποτα ζώα, λογικό είναι κάποιες φορές να δείχνουν και επιθετική συμπεριφορά (άλλωστε είναι μέρος της φύσης τους) και όλοι θα θέλαμε να λυθεί το πρόβλημα και όλα τα αδέσποτα σκυλιά να μπορούν να έχουν φαγητό, επίβλεψη από κτηνιάτρους και ένα στεγνό μέρος να κοιμηθούν, αλλά δυστυχώς με τις παρούσες συνθήκες αυτό είναι άπιαστο όνειρο. Καμία αυτοδιοικητική αρχή, σε κανένα μεγάλο Δήμο της Δυτικής Μακεδονίας, παρά τις οχλήσεις από ιδιώτες, συλλόγους και εθελοντές δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.
Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν λύσεις και είναι ένα ζήτημα που εν καιρώ θα το αναδείξουμε περισσότερο.

Τα απαράδεκτα περιστατικά με τις φόλες, που τον τελευταίο καιρό έχουν πολλαπλασιασθεί, η βαρβαρότητα της πράξης να δηλητηριάζεις εσκεμμένα ένα αθώο ανυπεράσπιστο ζώο και να βάζεις εν δυνάμει σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές, αποδεικνύουν την ηθική κατάπτωση, τη δειλία και τον σάπιο χαρακτήρα αυτών των διανοητικά ανάπηρων ατόμων που ρίχνουν το δηλητήριο.

Τους προειδοποιούμε ότι, συναγωνιστές και απλοί φίλοι του κινήματος μας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε ανύποπτους χρόνους, πραγματοποιούν περιπάτους-περιπολίες σε χώρους, σε πάρκα, σε πλατείες όπου συχνάζουν αδέσποτα σκυλιά σε αρκετές πόλεις της Περιφέρειας μας.
Στην περίπτωση που εντοπίσουν περιστατικό, όπου κάποιος ασυνείδητος επιχειρήσει να δηλητηριάσει αδέσποτο ή δεσποζόμενο ζώο, να είναι σίγουρος ότι πέρα από τα νομίμως προβλεπόμενα, την ειδοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ. και την αποπομπή του στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω, δεν αποκλείεται να του κάνουμε προσφορά και ένα Σουηδικό "μασάζ" προς γνώση και παραδειγματισμό...

Την επόμενη φορά που θα επιχειρήσεις να πετάξεις τη φόλα θα νιώσεις την καυτή μας ανάσα στο σβέρκο σου...»
Από το Blogger.