Header Ads

Ενημερωθείτε για τις ευφυείς τεχνολογίες

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Απασχόλησης σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:00 το πρωί, στην Αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Περιοχή ΖΕΠ.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της προκήρυξης του EmPower Βραβείου Καινοτομίας Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος EmPower του οποίου κύριος στόχος είναι να συμβάλει στην ευρύτερη διάδοση των ευφυών τεχνολογιών στον τομέα της ενέργειας και των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από την υιοθέτηση τους, σε σχέση με τις παραδοσιακές εφαρμογές.

Το έργο EmPower στοχεύει επίσης να προωθήσει την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ των βασικών ενδιαφερομένων στον τομέα της ενέργειας που δραστηριοποιούνται στις τέσσερις Περιφέρειες των χωρών που συμμετέχουν στο έργο (Γερμανία, Ισπανία, Εσθονία και Ελλάδα). Η συμπεριφορά αυτών των φορέων επιδρά τόσο στην ενεργειακή ζήτηση (τελικούς καταναλωτές), όσο και στην παροχή αγαθών και υπηρεσιών που εφαρμόζονται στον τομέα της ενέργειας προς την κατεύθυνση της ενεργειακής απόδοσης και περιβαλλοντικής βελτίωσης.

Συγκεκριμένα, το Βραβείο Καινοτομίας EmPower έχει ως στόχο να αναδείξει τις ευφυείς ενεργειακές λύσεις που υπάρχουν στην αγορά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το γενικό στόχο του έργου EmPower, μια έξυπνη ενεργειακή λύση είναι αυτή που επιτυγχάνει τους παρακάτω γενικούς στόχους:

Βελτίωση των προτύπων ενεργειακής απόδοσης σε σύγκριση με ότι ίσχυε προηγουμένως.
Αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς όφελος των στόχων της κλιματικής αλλαγής με καλύτερη ικανοποίηση της αγοράς.
Αλλαγή στις σημερινές πρακτικές στον τομέα της ενέργειας υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης και της ενεργειακής απόδοσης.
Καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μειώνοντας τις εκπομπές CO2.
Ικανοποίηση της ζήτησης ενέργειας με σχετική εξοικονόμηση πόρων και καλύτερες συνθήκες για τους τελικούς χρήστες.

Το βραβείο EmPower εστιάζει στους επόμενους τρεις τομείς των ευφυών ενεργειακών τεχνολογιών:

Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης για βιομηχανικό εξοπλισμό και διαδικασίες.
State of the art των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για θέρμανση και ψύξη κτιρίων.
Μικρής κλίμακας ευφυείς εφαρμογές που βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την εφαρμογή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η προθεσμία για υποβολή προτάσεων είναι μέχρι τις 10 Μαρτίου 2013.
Από το Blogger.