Header Ads

Καστοριά: Ξεσηκώνονται φοιτητές - «ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!! ΠΟΥΘΕΝΑ!!»

«Την Πέμπτη 31/1 ανακοινώθηκε από τον υπουργό παιδείας κύριο Αρβανιτόπουλο το πολυαναμενόμενο και πολύκροτο σχέδιο «Αθηνά» , γνωστό και ως ο «Καλλικράτης της εκπαίδευσης». Με αυτό το σχέδιο πολλά τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ καταργούνται ή συγχωνεύονται.

Ως φοιτητές και μέλη αυτής της κοινωνίας, αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι κάποια παν/μια και ΤΕΙ ήταν υπεράριθμα ενώ κάποια άλλα έγιναν τμήματα ΤΕΙ σε επαρχιακές πόλεις απλά και μόνο για να έχουν κόσμο αυτές οι πόλεις ή/και να εξυπηρετηθούν κομματικά συμφέροντα. Όμως κάποια από αυτά τα τμήματα είναι αποδοτικά. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη εξοικονόμησης χρημάτων, όμως θέλουμε να ληφθεί υπόψη και η δική μας γνώμη.

Στο ΤΕΙ Καστοριάς, λοιπόν, όπου σπουδάζουν οι υπογράφοντες το τμήμα πληροφορικής θα μετακινηθεί στα Γρεβενά και , όπως όλα τα τμήματα ΤΕΙ πληροφορικής, θα γίνει μηχανικών υπολογιστών. Αυτό σημαίνει ότι οι απόφοιτοι θα μπορούν ν ασχοληθούν μόνο μέχρι το σημείο που αφορά το υλικό των υπολογιστών και όχι το λογισμικό.
Το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων κ Επικοινωνίας με το τμήμα Διεθνούς εμπορίου, το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κοζάνης και το τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων του ΤΕΙ Φλώρινας, θα συγχωνευτούν σε ένα τμήμα με τίτλο Διοίκηση Επιχειρήσεων Οργανισμών και Συστημάτων. Αυτό σημαίνει ότι θα σπουδάσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που θέλαμε και σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών μας ακυρώνοντας τα μαθήματα που έχουμε ήδη περάσει. Αν από την άλλη δεν υπάρξουν αλλαγές στα προγράμματα σπουδών μας θα πάρουμε ένα πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και θα βγούμε κάτι άλλο.
Αυτά είναι κάποια από τα τμήματα που πλήττει το σχέδιο Αθηνά, αλλά υπάρχουν κι άλλα σε όλη την επικράτεια και σε ΑΕΙ και σε ΤΕΙ. Εκτός από το γεγονός ότι κλείνουν ή μεταφέρονται τμήματα το σχέδιο Αθηνά καταργεί τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι σχολές που απορροφούνται αποκτάνε τα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών απ τις οποίες απορροφήθηκαν.
Ακόμα, με το σχέδιο Αθηνά καταργούνται ειδικότητες οπότε μας αναγκάζουνε να πληρώσουμε ιδιωτικά κολλέγια ή να φύγουμε στο εξωτερικό για να σπουδάσουμε αυτό που θέλουμε και να επιβαρύνουν κι άλλο την ήδη βεβαρημένη ελληνική οικογένεια.
Ζητάμε από τους συμφοιτητές μας που τα τμήματά τους δεν πλήττονται ν αφιερώσουν λίγο χρόνο να δουν το σχέδιο Αθηνά και να μας στηρίξουν. Ζητάμε από την ελληνική κοινωνία να μας στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί. Θέλουμε τις σπουδές μας και τα όνειρά μας! Θέλουμε τα χρήματα που ξόδευαν τόσα χρόνια οι γονείς μας να πιάσουν τόπο!
ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!! Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο για όσους αλλάζουν πόλη αλλά και για τους υπόλοιπους που αναγκαζόμαστε να φύγουμε έξω ή στα κολλέγια για να συνεχίσουμε. Θα μείνουμε στα ΑΕΙ/ΤΕΙ μας μέχρι να πάρουμε τα πτυχία για τα οποία ήρθαμε! ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!»

Δήμητρα Αμοργιανού- Δημοσίων Σχέσεων κ Επικοινωνίας ΤΕΙ Καστοριάς
Γιώργος Ρεβενάκης- Διεθνούς Εμπορίου ΤΕΙ Καστοριάς
Φώτης Παστράκης- Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών ΤΕΙ Καστοριάς.
Από το Blogger.