Header Ads

Φοιτητές του ΤΕΙ Καστοριάς: Η συγχώνευση αυτή είναι παράλογη!

Επιστολή φοιτητών τμήματος Δημoσίων Σχέσεων Καστοριάς:
Σχέδιο νόμου Αθηνά και Δημόσιες Σχέσεις!
Καλησπέρα, σπουδάζουμε στη σχολή ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Το αντικείμενο της σχολής μας καταργείται και η σχολή μας συγχωνεύεται με κάποιες άλλες έχοντας εντελώς διαφορετικό γνωστικό
αντικείμενο.
Είναι ένα τμήμα ενεργό με παιδιά που πραγματικά έχουν όραμα και ιδέες. Είμαστε κοντά στους 4000 εγγεγραμμένους φοιτητές. Η εκπαίδευση είναι το μέγιστο αγαθό, πόσο μάλλον στις μέρες μας. Αυτή τη στιγμή, εν έτη 2013, θέλουν με κάθε τρόπο να μας το στερήσουν. Το αντικείμενο σπουδών μας σχετίζεται άμεσα με τον χώρο της επικοινωνίας, ενώ οι κύριοι επιτελείς του υπουργείου, μας τοποθετούν σε έναν κάλαθο ανακύκλωσης μαζί με σχολές που έχουν σχέση με διοίκηση και οικονομία. Ναι μεν είναι κοντά σαν αντικείμενο σπουδών, αλλά όχι το ίδιο!
Η συγχώνευση αυτή είναι παράλογη αφού το αντικείμενο μαθημάτων των υπό συγχώνευση τμημάτων ΔΕΝ περιλαμβάνει τα γνωστικά αντικείμενα του δικού μας τμήματος, όπως Πολιτική επικοινωνία, Δημοσιότητα ΜΜΕ, Δημόσιες Σχέσεις, Στρατηγικές Δημοσίων Σχέσεων, Αρχές Επικοινωνίας, Επικοινωνιακό Προγραμματισμό και πολλά άλλα.
Αποδοχή του σχεδίου συνεπάγεται…
-Κατάργηση του διδακτικού αντικειμένου των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα.
-Υποβάθμιση του πτυχίου των ήδη αποφοίτων, αφού δεν θα υπάρχει πλέον αμιγές Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα!
-Ανασφάλεια και απογοήτευση για τους φοιτητές, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ποια μαθήματα θα τους αναγνωριστούν στο νέο πτυχίο.
-Παράλογη παύση ενός τμήματος με πολύ μεγάλη ζήτηση, άριστη υλικοτεχνική υποδομή και καινούρια κτίρια.

Με βάση τα ανωτέρω προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα από εμάς…
-Οι φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία, που να πάνε να σπουδάσουν; -Σε ιδιωτικές σχολές ή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού;
-Τα χρήματα που έχουν δοθεί για την αναβάθμιση του τμήματος και την ορθή του λειτουργία του τμήματος, πάνε χαμένα;
-Γιατί απαιτούν από εμάς να σπουδάσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε επιλέξει μέσω πανελληνίων εξετάσεων;
-Με ποια λογική καταργούνται οι Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα;
Από την άλλη…
Έχουμε από πίσω τους γονείς μας, οι οποίοι με τόσους κόπους και μόχθο παλεύουν για να μας σπουδάσουν… και μέχρι τώρα με αξία το καταφέρνουν!
Πέρα από εμάς και τις οικογένειές μας, είναι και το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο αποτελεί κομμάτι της σχολής μας και απαρτίζεται από σπουδαίους επιστήμονες που είναι κάτοχοι πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, άτομα με όνειρα και ιδέες, άτομα με αρχές και ιδανικά, άτομα τα οποία είναι δίπλα στον φοιτητή, έχουν οικογένειες και παλεύουν μαζί μας κάθε μέρα… κάποιοι ακόμη και για τα βασικά!

Σε αυτό το σημείο καταθέτουμε τους θερμούς μας χαιρετισμούς στους συναδέλφους μας στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιόνιων Νήσων!
Με εκτίμηση,
οι φοιτητές του τμήματος ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Κυριακή Π. Γκαϊντατζή και Θωμάς Χ. Μαρκόπουλος.
Από το Blogger.