Header Ads

Αυτή είναι η άποψη της βουλευτού Νομού Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ για την υποβάθμιση της Πτολεμαΐδας

Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης, με αφορμή το Πανεορδαϊκό Συλλαλητήριο

·Η σταδιακή αποψίλωση της Πτολεμαΐδας από τις δημόσιας υπηρεσίες της συνεχίζεται.

·Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο έχει υπαχθεί σε ενιαίο νομικό πρόσωπο με το Μαμάτσειο Νοσοκομείο, γεγονός που προμηνύει την υποβάθμιση και τη χειραγώγησή του.

·Η προτεινόμενη κατάργηση του τμήματος της Μαιευτικής Πτολεμαΐδας, στα πλαίσια του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, πλήττει την ανάπτυξη της περιοχής και επιβαρύνει οικονομικά και ψυχολογικά τους φοιτητές και τις οικογένειές τους

·Η επικείμενη κατάργηση του μοναδικού στο νομό τελωνείου θα δημιουργήσει προβλήματα στις επιχειρήσεις της περιοχής και στα έσοδα του δημοσίου.

·Η απόφαση για τη ΔΟΥ δεν εγγυάται τη συνέχιση της λειτουργίας της στην πόλη, καθώς δεν έχουν επιστρέψει το νομικό και το ελεγκτικό της τμήμα, ούτε έχει οριστικοποιηθεί η στέγασή της.

·Προηγήθηκε το κλείσιμο του γραφείου της εκπαίδευσης, του εργαστηρίου των Αμεα.

·Έπεται το κλείσιμο του Ο.Α.Ε.Ε. ,της επιθεώρησης εργασίας και πολύ φοβόμαστε πως τα χειρότερα έρχονται.

Και, δυστυχώς, τα παραπάνω μέτρα ελάχιστα θα συμβάλουν στον εξορθολογισμό των δαπανών, ενώ το κόστος που εισπράττει η περιοχή είναι ανυπολόγιστο.

Η Εορδαία είναι ο δεύτερος Δήμος της Δυτ. Μακεδονίας και σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης και υπηρεσιών πρέπει να διαθέτει αυτά που δικαιούται.

Αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σημαίνει:

Διατήρηση όλων των απαραίτητων δομών και υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάπτυξη της .

Έχουμε κάνει εξάλλου- εγώ προσωπικά- ερωτήσεις στη βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς για όλα τα παραπάνω θέματα. Συμβάλαμε αρκετά στη διατήρηση της Ογκολογικής Μονάδας και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε και για τα άλλα



Όμως, εμείς πιστεύουμε ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί η τρικομματική κυβέρνηση.

Και ο αγώνας για να ξανακερδίσει η πόλη της Πτολεμαΐδας αλλά και ολόκληρη η χώρα αυτά που έχασε και αυτά που δικαιούται δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός, αν δε στραφεί και ενάντια στα μνημόνια.

Εμείς πιστεύουμε ότι την κρίση πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και είναι άδικο να φορτώνονται όλα στις πλάτες του ελληνικού λαού είτε με τις δραματικές περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις είτε με την υποβάθμιση των υπηρεσιών που δικαιούται να έχει

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αναγνωρίζει ως πρωταρχική αξία τον άνθρωπο και τοποθετεί τις ανάγκες του πάνω από την ευημερία των αριθμών και τα κέρδη των τραπεζιτών και των εφοπλιστών.

Και είμαστε σίγουροι ότι σε κάθε περίπτωση ο λαός είναι πιο δυνατός από τις κυβερνήσεις και, όταν διαμαρτύρεται μαζικά και διεκδικεί, όπως σήμερα στην Πτολεμαΐδα, η δημοκρατία γίνεται πράξη και η ζωή όλων καλύτερη.



Ευγενία Ουζουνίδου.



Από το Blogger.