Header Ads

Ανακοίνωση από τους συλληφθέντες του Βελβεντού

Δύο κείμενα ανάληψης ευθύνης εντόπισαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στο στικάκι (USB) που βρέθηκε και κατασχέθηκε στις έρευνες στην οικία Χαλανδρίου. Η μία μάλιστα αφορά στην εμπρηστική επίθεση που έγινε έξω από το σπίτι του πρώην Υπουργού Οικονομίας και Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. Παράλληλα, μετά την απολογία τους στον ανακριτή στην Κοζάνη, κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό.

Αναφορικά με τα αποθηκευμένα αρχεία που είχε το στικάκι και σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε το μεσημέρι από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχε ένα κείμενο που αφορούσε τον εμπρησμό οχημάτων εταιρείας στο Χαλάνδρι (24 Σεπτεμβρίου 2012) και ένα δεύτερο κείμενο που αφορούσε σε εμπρησμούς δύο αυτοκινήτων έξω από το σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου στις 7 Δεκεμβρίου 2012.

Στο στικάκι που βρήκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρέθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τα εξής:

Μέρος κειμένου για την ανάληψη ευθύνης πράξης εμπρησμού, που πραγματοποιήθηκε από την ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ - την 24η Σεπτεμβρίου 2012, σε βάρος της εταιρείας TRANSAM Trading Co Ε.Π.Ε. στο Χαλάνδρι, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο την 27η Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 22.57, υπάρχει αποθηκευμένο σε αυτό προγενέστερα της ανάρτησης και συγκεκριμένα από την 03.47 ώρα της 23ης Σεπτεμβρίου 2012.

Μέρος κειμένου που αποτελεί προσχέδιο προκήρυξης, το οποίο έχει αποθηκευθεί την 03.47 ώρα της 23ης Σεπτεμβρίου 2012, σχετικά με την ανάληψη ευθύνης από τη ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ/ΚΟΜΜΑΝΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ για την εμπρηστική επίθεση στην οικία του πρώην υπουργού Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου 2012 και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο την 18.18 ώρα της ίδιας ημέρας.

Αφίσα που απεικονίζει φωτογραφία του επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ 85 κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την επίθεση με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, που πραγματοποιήθηκε την 08.30 ώρα της 30ης Δεκεμβρίου 2010 από την τρομοκρατική Οργάνωση ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ.

Επισημαίνεται ότι στο κέντρο της αφίσας εντός κύκλου υπάρχει κείμενο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο κλείνει με τη φράση «ΖΗΤΩ Η F.A.I-I.R.F.- ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ» και η εν λόγω αφίσα αναρτήθηκε την 22α Δεκεμβρίου 2011 στην ιστοσελίδα
http://lechatnoiremeutier.wordpress.com.

Επίσης, η αφίσα μετά του κειμένου δημιουργήθηκε την 9η Δεκεμβρίου 2011 και η μορφή του αρχείου το καθιστά κατάλληλο για εκτύπωση.

Προφυλακιστέοι και οι τέσσερις συλληφθέντες

Εν τω μεταξύ, και οι τέσσερις συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κοζάνηςγια τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, έκαναν κοινή δήλωση μέσω των συνηγόρων τους:

«Και οι τέσσερις χαιρετίζουμε τους αλληλέγγυους συντρόφους, που παρασταθήκανε στα δικαστήρια της Κοζάνης, τα συνθήματά τους ζέσταναν τις καρδιές μας. Έστω και νοητά, υψώνουμε τις γροθιές μας δίπλα τους. Ζήτω η αναρχία. Οι αναρχικοί Νίκος Ρωμανός, Ανδράς-Δημήτρης Μπουρζούκος, Γιάννης Μιχαηλίδης και Δημήτρης Πολίτης».
Νωρίτερα, οι τρεις από τους τέσσερις, δηλαδή οι Ρωμανός, Μπουρζούκος και Μιχαηλίδης δήλωσαν με κείμενό τους, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, ότι δεν πρόκειται να απολογηθούν ούτε να συνεργαστούν με τη δικαιοσύνη.

Στο κείμενο δηλώνουν αναρχικοί και σημειώνουν πως η ληστεία εντάσσεται στην επαναστατική τους δράση. Τονίζουν, δε, ότι ο βασανισμός που υπέστησαν από την αστυνομία δεν πρέπει να αποτελέσει σημείο θυματοποίησή τους, αλλά αφορμή για να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των τριών:

«Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα.

Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.

Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.

Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.

ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Οι Αναρχικοί

Νικος Ρωμανος

Ανδρεας-Δημητρης Μπουρζούκος

Γιάννης Μιχαηλίδης

ΥΓ. Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο και των τεσσάρων σχετικά με την υπόθεσή μας».

Λίγο αργότερα, αναρτήθηκε στον ιστότοπο Indymedia νέο μήνυμα, αυτή τη φορά και των τεσσάρων συλληφθέντων:

«Χαιρετιζουμε τους Αλληλεγγυους συντροφους που παρασταθηκανε στα δικαστηρια της Κοζανης. Τα συνθηματα τους ζεσταναν τις καρδιες μας. Εστω και νοητα υψωνουμε τις γροθιες μας διπλα τους. ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

» Οι Αναρχικοι Νικος Ρωμανος, Ανδρεας-Δημητρης Μπουρζουκος, Γιαννης Μιχαηλιδης Δημητρης Πολιτης».


«Πυρήνες»: Οι συλληφθέντες στην Κοζάνη δεν είναι μέλη μας
Δεν είναι μέλη μας οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης αναφέρουν σε κείμενό τους στον δικτυακό τόπο του indymedia οι «Πυρήνες της Φωτιάς», οι οποίοι, παράλληλα, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους 4 «αναρχικούς αιχμαλώτους».

Στο κείμενο αναφέρουν ότι για την ληστεία στην τράπεζα της Κοζάνης «τον αποκλειστικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι συλληφθέντες, οι οποίοι δεν είναι μέλη της Συνωμοσίας» τονίζοντας ότι από τις συλλήψεις δεν «χτυπήθηκε» η Συνωμοσία και τόσο οι αντιλήψεις τους όσο και οι πυρήνες τους «παραμένουν αλώβητοι».

Το κείμενο:

«Αν μιλάμε, μιλάμε γιατί δεν εγκαταλείπουμε τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο βόθρο της κρατικής προπαγάνδας.

Για την ληστεία στην τράπεζα της Κοζάνης τον αποκλειστικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι συλληφθέντες, οι οποίοι δεν είναι μέλη της Συνωμοσίας, άλλωστε από αυτές τις συλλήψεις δεν 'χτυπήθηκε' η Συνωμοσία και τόσο οι αντιλήψεις μας όσο και οι πυρήνες μας παραμένουν αλώβητοι..

Όμως επειδή ο κρατικός μηχανισμός της προπαγάνδας αναφέρεται διαρκώς στη Συνωμοσία, ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας. Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης δεν είναι ούτε 'καλά παιδιά', ούτε έχουν ανάγκη υπεράσπισης από τους υποκριτές του ανθρωπισμού και τους εργολάβους της αριστερής ευαισθησίας.

Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης εγκαταλείπουν το ρόλο του θύματος για να πάρουν θέση ως θύτες ενάντια στην παθητική σιωπή της κοινωνίας.

Γνωρίζουμε ότι η αναρχική βία ενάντια στο καθεστώς είναι ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση. Όσοι διστάζουν να οπλιστούν, θα αποδειχθούν δειλοί για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Μακριά από την ανθρωπιστική ρητορεία και τα κροκοδείλια δάκρυα, πάνω στα χτυπημένα πρόσωπα των συλληφθέντων, χτυπήθηκαν συγκεκριμένες επιλογές. Η επιλογή μιας ληστείας τράπεζας με σκοπό την ενίσχυση παράνομων αφορμαλιστικών αναρχικών πυρήνων ήταν, είναι και θα είναι μια αναρχική πρακτική.

Στον πόλεμο ενάντια στο κράτος και στην κοινωνία του δεν ζητάς έλεος από τον εχθρό. Οι αναρχικοί της πράξης δεν σέβονται καμία αστική νομιμότητα. Το ζήτημα δεν είναι να μιλήσει κανείς για αυθαιρεσία αστυνομικής βίας, αλλά να περάσει πρώτος στην επίθεση εδώ και τώρα. Άλλωστε η ζωή θα ανήκει πάντα σε ένα είδος ανθρώπων, τους ανθρώπους της δράσης.

Δύναμη στους 4 αναρχικούς αιχμαλώτους που διώκονται για την ληστεία στην Κοζάνη. Στηρίζουμε αυτούς που στηρίζουν τις επιλογές τους και παραμένουν αμετανόητοι.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ 10, 100, 1000 ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ
ΖΗΤΩ Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (FAI/IRF) ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ.

Υ.Γ. Στέλνουμε ολόψυχα την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους Alfredo Cospito και Sergio Maria Stefani που οι δεσμοφύλακες στις ιταλικές φυλακές τους απαγορεύουν τα επισκεπτήρια καθώς και στον φίλο και απεργό πείνας από 4/02 Σπύρο Δραβίλα που το ελληνικό «σωφρονιστικό» σύστημα εκδικητικά του στερεί τις άδειες του».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ/ΦΩΤΟ: Καθημερινή
Από το Blogger.