Header Ads

Κακοποιήθηκαν οι συλληφθέντες; Γιατί είναι επεξεργασμένες οι φωτογραφίες;

Από το vetonews
Είναι το κράτος ο τρομοκράτης; Όχι το κράτος είναι η τάξις...
Είναι οι μπάτσοι οι τρομοκράτες; Όχι, οι μπάτσοι είναι φρουροί...Είμαστε τρομοκράτες, είμαστε τρομοκράτες
Κι οι πρόγονοί μου εργάτες τρομοκράτες ήταν κι αυτοί.. (στίχοι:Νικόλας Ασιμος)

Η τρομοκρατία είναι ένα πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία το οποίο η πολιτική ελίτ άργησε να το αξιολογήσει ορθά και η ελληνική αστυνομία απελπιστικά καθυστερημένα προσπάθησε να αποκαλύψει την άκρη του νήματος. Χθες σε επιχειρησιακό επίπεδο η τοπική ΕΛΑΣ είχε μια μεγάλη επιτυχία, συνέλαβε τέσσερις νεαρούς που κατηγορούνται για την διπλή ληστεία στο Βελβεντό και δύο εξ αυτών να διώκονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική Οργάνωση. Μέχρι εδώ όλα καλάκαι μπράβο στους επιτελείς που έφεραν εις πέρας αυτήν την επιχείρηση χωρίς να υπάρξουν πυροβολισμοί και τραυματισμοί εκατέρωθεν.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα με εντολή του Εισαγγελέα Κοζάνης και η εμφάνιση των δραστών κατά την είσοδο τους στο δικαστικό Μέγαρο δείχνει τέσσερις νεαρούς με εμφανή και έντονα σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο ενώ κάποιοι έχουν τα μάτια τους κατάμαυρα και πρησμένα πιθανώς από κτυπήματα. Ο στρατηγός της αστυνομίας κ. Καραϊτσης ρωτήθηκε από τον γράφοντα εάν οι δράστες ήταν συνεργάσιμοι μετά την σύλληψη τους και κατά την ανάκριση. Ο Περιφερειακός διευθυντής της αστυνομίας αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση. Ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι Αστυνομικοί διευθυντές που μίλησαν στους δημοσιογράφους δεν ανέφεραν σε καμία περίπτωση ότι υπήρξε πάλη και αντίσταση των δραστών κατά την σύλληψη τους που να δικαιολογεί ίσως τα πρησμένα πρόσωπα, και τα πρησμένα μάτια. Μάλιστα για τον οδηγό του ασθενοφόρου τόνισαν ότι παραδόθηκε μόνος του πετώντας το καλάσνικοφ που κρατούσε στα χέρια του. Για τους δε υπόλοιπους ανέφεραν ότι εγκλωβίστηκαν σε στενό της Βέροιας και συνελήφθησαν από τους άνδρες των περιπολικών.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα είναι χονδροειδώς επεξεργασμένες σε υπολογιστή αλλά και πάλι δείχνουν ανθρώπους με τα αίματα που έχουν προχείρως σκουπιστεί από το πρόσωπο. Η φωτογραφία του νεαρού Νίκου Ρωμανού –φίλος και αυτόπτης μάρτυρας στην δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα στα Εξάρχεια – είναι χαρακτηριστική. Θεωρώ φρικτή και αποτρόπαια ακόμη και την σκέψη ότι ο νεαρός που ήταν ήδη γνωστός στους αστυνομικούς, μπορεί να κακοποιήθηκε κατά την ανάκριση και για τον λόγο ότι ήταν ο μάρτυρας του δολοφονικού εγκλήματος που θα συνοδεύει με τον ποιό αρνητικό τρόπο την εικόνα του έλληνα αστυνομικού στα μάτια της κοινής γνώμης.

Από την πύλη του δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης έχω δει να περνούν στυγεροί εγκληματίες σε πολλαπλές ανθρωποκτονίες, ο γνωστός σε όλους Παλαιοκώστας, σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, μεγαλέμποροι ναρκωτικών και ηρωϊνης , ακόμη και βιαστές νεαρών κοριτσιών. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο κακοποιημένα πρόσωπα ανθρώπων να περνούν την πόρτα του Εισαγγελέα και της Ανακρίτριας. Φαντάζομαι ότι το γεγονός θα το πρόσεξαν οι δικαστές αλλά δεν γνωρίζω εάν θα μπήκαν στο κόπο να ρωτήσουν τους κατηγορούμενους η το άφησαν να περάσει απαρατήρητο; Πάντως η χθεσινή εικόνα των συλληφθέντων αμαυρώνει και αναιρεί την μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας σε επιχειρησιακό επίπεδο και στα μάτια σκεπτόμενων πολιτών, εμφανίζεται ως ένας επίσης κοινός κακοποιός εφάμιλλος η και χειρότερος των συλληφθέντων, και μάλιστα, ίσως με εκδικητική συμπεριφορά.
Από το Blogger.