Header Ads

Σηκώνει το γάντι ο Σπάρτακος - «Κύριοι της ΓΕΝΟΠ, εκτίθεστε»!

Ανακοίνωση-απάντηση του Σπάρτακου στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:
Με έκπληξη διαβάσαμε ελάχιστες ώρες πριν την πραγματοποίηση της τελευταίας 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ, την απόκρισή της στο καταγγελτικό Δελτίο Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, σχετικά με την ολιγωρία που επέδειξαν Ομοσπονδία και ΤΑΥΤΕΚΩ στο θέμα λειτουργίας των ΠΕΚΑ !!! Απάντηση που οφθαλμοφανέστατα δόθηκε, όχι από ανάγκη, αλλά από απελπισία. Και είναι τόσο μεγάλη η απελπισία εκεί στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ, που ενώ κατηγορεί το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ότι λανθασμένα και υπονομευτικά προέβη στη δημοσιοποίηση της καταγγελίας 2 μέρες πριν την απεργία, ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ¨ΛΑΘΟΣ¨ απαντώντας στην καταγγελία μας λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξή της.

Είναι πραγματικά απογοητευτικό και λυπηρό να διαπιστώνεις ότι κάποιος προσπαθεί –ΑΚΟΜΑ- απεγνωσμένα να κρύψει την αδυναμία του πίσω από δήθεν δικά σου «λάθη», «εσκεμμένες παραλήψεις», έλλειψη σεβασμού, αξιών, κουράγιου κλπ, κλπ. Όσο για τα περί «ηθικού δικαιώματος» και το πόσο εύκολα εν είδει Δικαστών το ¨αφαιρούν¨ (στην απάντησή τους) από τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, το καλύτερο θα είναι να σιωπούν. Αυτό πρέπει να κάνεις όταν βρίσκεσαι στο σπίτι του κρεμασμένου. Εξάλλου για τα περί ηθικής και αξιών αν είναι να μας κρίνει κάποιος, σίγουρα ΔΕΝ θα είναι η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ, (αυτή η ηγεσία που κάθε φορά που παραβρίσκεται στα Γενικά Συμβούλια του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ) αλλά θα είναι οι εργαζόμενοι και έχετε δίκαιο όταν λέτε ότι «σας βλέπουν οι συνάδελφοι».

ΝΑΙ, μας βλέπουν. Μας βλέπουν καθημερινά, επιδιώκουν να μας βλέπουν και να ενημερώνονται, επιδιώκουν να μας εκφράζουν τα παράπονα και τα προβλήματά τους, επιδιώκουν και προπάντων ΑΠΑΙΤΟΥΝ να μην κλείνουμε τα μάτια σε ζητήματα όπως αυτό που έχει να κάνει με τη ανεπαρκή στάση σας στο θέμα των ΠΕΚΑ και γι΄ αυτό και το καταγγείλαμε. Αν ΚΑΙ αυτό σας ενοχλεί, μάλλον δυστυχώς θέλετε να ακολουθήσουμε την τακτική της αδιαφορίας σας απέναντι στους συναδέλφους.

Είναι εύκολο και μάλλον ανώδυνο για κάποιον που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα να μην μπορεί (ή να μην θέλει να αντιληφθεί) το πλήγμα που θα υποστούν οι άνω των 80.000 ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ, εάν τεθεί σε ισχύ η απόφαση των συναρμόδιων υπουργών για κατάργηση των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Ταμείου.

Είναι εύκολο και μάλλον ανώδυνο για κάποιον που δεν τον χωρίζουν τα εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Αθήνα να ¨κρίνει¨ ότι η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα είναι εύκολη υπόθεση αν ισχύσει η απόφαση των υπουργών. Υποθέτουμε λοιπόν, ότι μάλλον ΔΕΝ γνωρίζετε ότι όταν έρθει η ώρα που ο ασφαλισμένος θα πρέπει:

● Να ασφαλίσει τη σύζυγό του, ΔΕΝ θα μπορεί πλέον να το κάνει παρά μόνο από την Αθήνα.

● Να ασφαλίσει το παιδί του, ΔΕΝ θα μπορεί πλέον να το κάνει παρά μόνο από την Αθήνα.

● Να διαγράψει κάποιο μέλος της οικογένειάς του από την ασφάλεια, ΔΕΝ θα μπορεί πλέον να το κάνει παρά μόνο από την Αθήνα.

● Να δανειοδοτηθεί, ΔΕΝ θα μπορεί πλέον να το κάνει παρά μόνο από την Αθήνα.

● Να ζητήσει τη συνδρομή κοινωνικού λειτουργού, ΔΕΝ θα μπορεί πλέον να το κάνει παρά μόνο από την Αθήνα.

Κατηγορείτε την ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για έλλειψη ηθικού αναστήματος, την ώρα που με άκρα θρασύτητα επικαλείστε ότι «δεν είναι δουλειά της ΓΕΝΟΠ να ξέρει τι θέματα συζητούνται κάθε φορά στο Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ. «Η ΓΕΝΟΠ αν δεν ενημερωθεί από αυτούς που οφείλουν να το κάνουν, αν θεωρήσουν ότι το θέμα είναι κρίσιμο, δεν μπορεί να το γνωρίζει». Όχι μόνο δουλειά σας είναι, αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σας είναι ή μήπως διαλανθάνει της προσοχής σας ότι έχετε ορίσει αντιπροσώπους στο ΤΑΥΤΕΚΩ; Και σε τελική ανάλυση, αν πιστεύετε ότι υπάρχουν κάποιοι, που ενώ οφείλουν να σας ενημερώσουν σχετικά με τα θέματα του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ και ΔΕΝ το πράττουν, να τους καταγγείλετε. Αλλά μάλλον δεν μπορείτε, γιατί «Για να έχεις το ηθικό ανάστημα να καταγγέλλεις, πρέπει να είσαι συνδικαλιστής με αξίες και βαθύτατο σεβασμό στις αποφάσεις του Δ.Σ». Αυτό δε λέτε στην απάντησή σας; Ειρήσθω εν παρόδω, σε ό,τι έχει να κάνει με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι έγκυρες, αφού λαμβάνονται μειοψηφικά και αντικαταστατικά -με τέταρτους και πέμπτους αναπληρωματικούς- και αποφάσεις που δε διέπονται από εγκυρότητα, είναι ανίσχυρες και ψευδείς.

Μας χαρακτηρίζετε υπονομευτές !!! (το έργο αυτό έχει ξαναπαίξει και η αλήθεια είναι ότι έχει κουράσει), αλλά έτσι χαρακτηρίζετε και κάθε έναν που θα τολμούσε να εναντιωθεί ή να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στη ΓΕΝΟΠ. Όποιος και αν είναι ο λόγος. Σε περίπτωση βέβαια που κάποιος σηκώσει ανάστημα απέναντι στη ΓΣΕΕ (καινούριο κοσκινάκι μου) τότε ω! του θαύματος, μεταμορφώνεται σε Λεχ Βαλέσα.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ: Η Αχίλλειος πτέρνα της ΓΕΝΟΠ

Οι τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ υπήρξαν αποκαρδιωτικές. Το λένε τα ποσοστά της, το λένε όλοι.

Μάλλον όμως η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ βρίσκεται τόσο ¨ψηλά¨ που δε φτάνουν στα αυτιά της τα μηνύματα που στέλνουν οι εργαζόμενοι, απαξιώνοντας και απέχοντας από τέτοιου είδους απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μάλλον εκεί στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ δεν θέλουν να καταλάβουν ότι τα απεργιακά ποσοστά και η θέληση των εργαζομένων που εκφράζεται μέσα από αυτά, θα έπρεπε να τους έχουν οδηγήσει στο αυτονόητο που δεν είναι άλλο από το να παραιτηθούν. Αλλά να παραιτηθούν ποιοι; Αυτοί που ενώ ψηφίζουν υπέρ των απεργιών, την αμέσως επόμενη στιγμή γίνονται απεργοσπάστες;

ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΝΟΠ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ;

Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ¨ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ¨ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ;

Λυπούμαστε που δε θα επικροτήσουμε ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ «τα όποια θετικά, όπως την επίλυση των θεμάτων της μισθοδοσίας των συναδέλφων στο ΤΑΥΕΚΩ, όπου η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έβαλε το δικό της λιθαράκι» και αυτό γιατί ΚΑΙ σε αυτή τη περίπτωση ξεχνάτε ότι όταν δίναμε αυτή τη μάχη, στην ατζέντα της τότε ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ (Πρόεδρος – Γραμματέας) είχαν προτεραιότητα άλλα θέματα, δικά τους, όπως το πώς θα μετακινηθούν εν μία νυκτί από την τότε Διεύθυνση Διανομής στη Μητρική ΔΕΗ, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία των εκλογών κοινωνικοποίησης. Μια ακόμα αλήθεια που θα φανεί άμεσα.

Λυπούμαστε αν για μια ακόμα φορά ταράξαμε τα ήσυχα νερά της γαλάζιας λίμνης σας, αλλά ευτυχώς για εμάς έχουμε επιλέξει να σεβόμαστε το ρόλο του Συνδικάτου και να πράττουμε αυτό το οποίο μας υπαγορεύουν οι εργαζόμενοι και οι συνθήκες.

Αυτό κάναμε πάντα και έτσι θα συνεχίσουμε, γιατί ΕΜΑΣ μας βλέπουν οι συνάδελφοι.

Για το Σωματείο Παραγωγής

Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Αδαμίδης
Ο Γεν . Γραμματέας
Αθανάσιος Μάστορας

Από το Blogger.