Header Ads

Τα δύο πρόσωπα της Ραχήλ Μακρή

ΤΙ ΛΩΖΑΝNΗ
«Προσπάθησα να βρω μια διέξοδο. Αυτή μου την έδωσε ο Πάνος Καμμένος και μετά μου έδωσε και μια ευκαιρία αναπάντεχη, να μπω σε ένα ψηφοδέλτιο και, από το μηδέν, μια δημόσια υπάλληλος να γίνει βουλευτής». Τα λόγια της Ραχήλ Μακρή είναι γεμάτα αγάπη και ευγνωμοσύνη για το πρόσωπο του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Σίγουρα ο Πάνος Καμμένος τα δέχεται με μεγάλη αγαλλίαση, ειδικά τώρα που με την αποχώρηση των πρωτοκλασάτων στελεχών το κόμμα του μοιάζει με καράβι που παραπαίει στην ανεμοθύελλα. Τι ευτυχής συγκυρία λοιπόν για την κυρία Μακρή, τώρα που έφυγαν οι «πρωταγωνιστές», να προβάλλει τα προσόντα της και να βροντοφωνάζει στον αγαπημένο της τόνο «δεν υπάρχει Βουλή, δεν υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία». Η απορία, πάντως, παραμένει: αφού η ταπεινή αυτή βουλευτής που ξεκίνησε από δημόσια υπάλληλος δεν πιστεύει ότι λειτουργούν οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί, γιατί επέλεξε να τους υπηρετήσει;

Γεννήθηκε το 1973 και σήμερα είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Το βιογραφικό της παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πτυχιούχος του ΤΕΙ Καβάλας, έλαβε και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Τραπεζική από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Οπως είναι γνωστό, προτού εκλεγεί βουλευτής, είχε υπηρετήσει το κοινό καλό μέσα από διάφορες θέσεις του δημόσιου τομέα, όπως για παράδειγμα από το ΤΕΑΔΥ, αλλά και αργότερα, από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αυτή η θητεία της έκανε τις κακές γλώσσες ακόμη και στη γενέτειρά της να μιλούν για μια κρατικοδίαιτη επαναστάτρια, η οποία άλλαζε θέσεις μέχρι να καταλήξει σε αυτή που τη βολεύει περισσότερο. Η ίδια βέβαια δεν άφησε αναπάντητα τα κακόβουλα σχόλια, γράφοντας στο Facebook, μεταξύ άλλων, ότι «ανάμεσα στο 2000 και 2002 και προτού περάσω στο ΤΕΑΔΥ, πέρασα σε τουλάχιστον έξι θέσεις μέσω ΑΣΕΠ. Ψάξτε και άλλο, έχει και άλλα που δεν χωράνε στο βιογραφικό μου». Ως τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στους Ανεξάρτητους Ελληνες, ορθώς πράττει και δείχνει ευαισθησία στη χρήση του χαρτιού, ακόμη και αν πρόκειται για το βιογραφικό της.

Κάπως έτσι, η Ραχήλ Μακρή, που έχει δηλώσει ότι διαβάζει Καρυωτάκη και της αρέσει να βλέπει και Formula 1, βάλθηκε να πρωταγωνιστήσει στα κοινοβουλευτικά έδρανα ντυμένη πάντα με την τελευταία λέξη της μόδας. Μάλιστα, οι ενδυματολογικές προτιμήσεις της σχολιάστηκαν, όταν κυκλοφόρησε φωτογραφία της με κράνος πυροσβέστη, όταν συμμετείχε σε διαμαρτυρία του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κοζάνη. Τη δόξα του Παναγιώτη Ψωμιάδη πολλοί εζήλεψαν...

ΤΙ ΚΟΖΑΝΗ
Τις τελευταίες ημέρες η Ραχήλ Μακρή κατάφερε να βρεθεί για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο, καθώς ήταν η πρωταγωνίστρια σκηνών απείρου κάλλους που διαδραματίστηκαν στη Βουλή. Με γλώσσα που θύμιζε στιχομυθία νοικοκυρών σε πλυσταριό της δεκαετίας του ʼ50, φέρεται να πρόσβαλε τη μνήμη του αγωνιστή Γιάννη Βούλτεψη, λέγοντας στην κόρη του και βουλευτή της ΝΔ, Σοφία, «άμα δεν τον ξέρεις θα σ' τον μάθω εγώ ποιος ήταν (ο πατέρας σου)», κατά τη διάρκεια μια έντονης στιχομυθίας. Η Μακρή υποστήριξε ότι η Βούλτεψη έδωσε στη δημοσιότητα παραποιημένους τους διαλόγους και ισχυρίστηκε ότι αυτό που ήθελε ουσιαστικά να τονίσει στη συνάδελφό της είναι ότι δεν τιμά την ιστορία του πατέρα της. Το ίδιο το κόμμα της φέρεται να μην την κάλυψε αυτή τη φορά. Οπως δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη, ο Τέρενς Κουίκ τής ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του Πάνου Καμμένου, γεγονός που η Μακρή βέβαια διαψεύδει. Εχει μάθει καλά τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού.

Η προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει και να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της με κάθε τρόπο είναι πραγματικά αξιέπαινη, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει μάλιστα και μεγάλη θεατρικότητα. Ετσι, σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού στην ψηφοφορία για το μνημόνιο III, φορώντας τζιν παντελόνι, σηκώθηκε όρθια και ύψωσε το μαντίλι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το οποίο έγραφε το ηρωικό «Οχι», προκαλώντας από αμηχανία μέχρι και γέλια ανάμεσα στους συναδέλφους της όλων των κομμάτων.

«Δεν πρόκειται να κάνω κανένα ρουσφέτι, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα βύσμα στη ζωή μου και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα» έχει δηλώσει στο παρελθόν. Το ότι στις στήλες παραπολιτικών πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο σύζυγός της αποσπάστηκε από την υπηρεσία του στο γραφείο της Σταυρούλας Ξουλίδου, βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι μια μικρή ενοχλητική λεπτομέρεια που δεν θα αφήσουμε να χαλάσει την αλήθεια της.

Αν κάτι πρέπει να της αναγνωριστεί είναι ότι πρόκειται για μια σκληρά εργαζόμενη μητέρα που στερείται ακόμη και τα τέκνα της για χάρη των κοινοβουλευτικών καθηκόντων της. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πεντέμισι ετών γιος της δήλωσε ότι θα κάψει τη Βουλή, προκειμένου να βλέπει περισσότερο τη μητέρα του. Ισως αυτή να είναι η λύση για όλους: Προκειμένου να μη δει τον εαυτό της με αντιεξουαστικές τάσεις, η δυναμική βουλευτής να το σκεφτεί διπλά προτού θέσει ξανά υποψηφιότητα...


Αδέκαστη/Πηγή:BHMagazino
Από το Blogger.